Edicte del 22-2-2023 pel qual es fa públic les Normes reguladores del funcionament de la Intervenció del Consell General, aprovades per la Comissió Permanent.

Fecha de publicación01 Marzo 2023
Fecha22 Febrero 2023
Número de Gaceta30
SecciónConsell General
CGV20230223_11_24_35

Edicte

Edicte del 22-2-2023 pel qual es fa públic les Normes reguladores del funcionament de la Intervenció del Consell General, aprovades per la Comissió Permanent.

La síndica general comunica que, tenint en compte que, segons decret 53/2023 publicat al BOPA del 6 de gener del 2023, el Consell General es troba dissolt a comptar del 7 de gener del mateix any, la Comissió Permanent del Consell General en la seva reunió del dia 22 de febrer del 2023, d' acord amb les atribucions que deriven de l' article 54 de la Constitució i exercint les competències que li atribueix l' article 37 del Reglament del Consell General, ha aprovat les següents:

Normes reguladores del funcionament de la Intervenció del Consell General

Exposició de motius

El Consell General, malgrat la seva autonomia pressupostària, efectua la seva gestió economicofinancera dins el marc de la llei general de finances públiques i de la llei de contractació pública i adopta com a propis els mandats normatius continguts en la llei del pressupost per cada exercici, adaptant-los a la seva estructura institucional.

L' Agència Andorrana de Protecció de Dades, l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra, el Raonador del Ciutadà i el Tribunal de Comptes, tenen, d' acord amb la respectiva llei que els regula, la condició d' entitats de dret públic o d' institucions públiques adscrites al Consell General. Malgrat que desenvolupen funcions diferents, de les respectives lleis de creació es desprèn que tenen en comú el fet de ser entitats públiques independents o que depenen orgànicament del Consell General, el qual designa també els seus titulars, i que es financen amb les partides pressupostàries que anualment s' estableixen en el pressupost del Consell General.

Aquestes característiques determinen que aquestes entitats i institucions no s' integrin en l' Administració General i s' hagin de considerar vinculades a l' àmbit parlamentari.

Un tret coincident i especialment important de totes aquetes entitats i institucions adscrites, a banda dels acabats d' esmentar, és que els seus pressupostos són aprovats pel Consell General i s' integren dins el pressupost d' aquest.

Aquesta integració, lligada al seu estatus d' organismes públics, implica que la seva gestió econòmica i financer s' hagi d' efectuar sota el règim de comptabilitat pública i de contractació pública.

La submissió d' aquestes entitats i institucions al règim de comptabilitat pública i de contractació pública comporta, inequívocament, la necessitat de sotmetre' s als controls que determina la llei general de finances públiques que aquesta llei atribueix a la Intervenció General. Tanmateix, atesa la seva naturalesa, es tracta d' entitats i institucions públiques independents que resten fora de l' àmbit d' actuació de la Intervenció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR