Edicte del 7 de novembre del 2018 per a la cobertura d' una plaça d' agent de l' Administració de caràcter indefinit per cobrir una plaça d' administratiu, adscrita al Departament d' Afers Social.

Fecha09 Noviembre 2018
Fecha de publicación14 Noviembre 2018
SecciónGovern
Número de Gaceta67
GP20181109_14_54_35

Edicte

Vist que la promoció interna del 6 de setembre del 2018 ha quedat deserta;

La Secretaria d' Estat de Funció Pública i Reforma de l' Administració publica l' edicte per cobrir una plaça vacant d' administratiu, adscrita al Departament d' Afers Socials del Ministeri d' Afers Socials, Justícia i Interior, per ocupar el lloc de treball d' administratiu del centre d' acolliment d' infants (CAI).

La missió del lloc de treball és realitzar les tasques pròpies de gestió administrativa, repartides en els àmbits de: gestió operativa i econòmica del propi centre (seguiment pressupost, facturació, contractes empreses,& ); la gestió relacionada amb els recursos humans (contractes, baixes,& )i la gestió derivada dels propis usuaris (tràmits varis), d' acord amb la normativa jurídica vigent, la deontologia professional i les directrius de la cap d' àrea amb la finalitat de mantenir una bona qualitat en la gestió administrativa.

Aquest lloc de treball correspon al nivell N-V del sistema de classificació del Cos general, amb una retribució anyal bruta de 17.758,78 euros, distribuïda en tretze pagues.

La ubicació actual del lloc de treball és al Centre d' Acolliment d' Infants i Joves la Gavernera (CAI), C. les Canals, núm. 84 Andorra la Vella.

Els requisits per aspirar a la convocatòria són:

- Titulació mínima del DEP (Diploma d' Ensenyament Professional) en secretariat multilingüe o estudis equivalents.

- Disposar del diploma de català de nivell B2 o superior. Tanmateix, la Secretaria d' Estat de Funció Pública i Reforma de l' Administració organitzarà una prova d' aquest nivell per a les persones que no disposin de la titulació esmentada. La no superació d' aquesta prova comportarà l' exclusió del candidat del procés de selecció.

Els coneixements que es tindran en compte són:

- Coneixements en llengua castellana de nivell Avançat 1.

- Coneixements en aplicacions informàtiques, Word i Excel.

Per presentar-se al procés de selecció cal que els aspirants es descarreguin el plec de bases de la convocatòria i la sol·licitud o els recullin al Servei de Tràmits del Govern. La descàrrega és gratuïta i es pot fer des dels webs www.funciopublica.ad. Si el recullen al Servei de Tràmits, se' ls entregarà en paper o bé en una clau de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR