Decret del 7-05-2014 pel qual es regula l’establiment del calendari de venda en rebaixes.

Decret pel qual es regula l’establiment del calendari de venda en rebaixes

Exposició de motius

L’article 74 de la Llei 12/2013, del 13 de juny, de comerç, atorga al Govern, prèvia consulta al sector del comerç, la facultat d’establir un calendari durant el qual els comerços poden dur a terme la venda en rebaixes.

Cada comerciant és lliure d’efectuar o no la venda en rebaixes, tot i que si decideix dur-la a terme ho ha de fer tenint en compte les condicions establertes en la normativa vigent en matèria de comerç i durant els terminis que estableix el calendari que aprova aquest Decret o els que successivament s’estableixin, respectant en tot moment els drets dels consumidors i la bona fe en les relacions de consum.

L’aprovació d’aquest Decret, que regula els períodes en què es pot dur a terme la venda en rebaixes, és fonamental per al respecte dels drets i els interessos dels consumidors. Ara bé, aquest és, a més a més, molt convenient per dotar al sector del comerç d’una millor imatge, de transparència i de qualitat. Alhora, reforça el dret a la informació dels consumidors, permet la llibertat de decisió del comerciant i salvaguarda l’equilibri normal en les prestacions contractuals.

A proposta del ministre d’Economia i Territori, el Govern, en la sessió del 7 de maig del 2014, aprova el Decret següent:

Article 1
  1. La venda en rebaixes d’estiu i d’hivern s’inicia, durant els mesos de juny i desembre respectivament. Cadascun d’aquests períodes de rebaixes pot tenir una durada màxima de 3 mesos.

  2. Anualment, el Govern pot decretar, prèvia consulta amb els sectors implicats, i abans del 31 de març, les dates d’inici i final de cadascun dels períodes de rebaixes, que s’inicien en l’any en curs.

Article 2

Obligat compliment

Els comerciants que optin per dur a terme la venda en rebaixes han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR