Decret del 18-12-2013 relatiu a la cessió i adscripció de béns i drets formant part del Camp de Neu Arinsal/Pal a favor de la societat pública de capital íntegrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL / PAL,SAU. (EMAP,SAU)

Decret

Del Comú de la Massana del 18 de desembre de 2.013 relatiu a la cessió i adscripció de béns i drets formant part del Camp de Neu Arinsal/Pal a favor de la societat pública de capital íntegrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL / PAL,SAU. (EMAP,SAU)

VIST que mitjançant Decret de data 28 d’octubre de 2.009, ratificat per Decret de data 3 de desembre de 2.009, publicat al BOPA núm. 88, del 9 de desembre de 2009, el Comú de La Massana confirmà i ratificà la cessió en ple domini a la societat pública de capital íntegrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA D’ARINSAL-PAL (EMAP SAU), de la gestió i explotació dels camps de neu d’Arinsal i de Pal, amb tots els drets corresponents, segons el següent detall:

“1r. Confirmar i ratificar la cessió de ple domini a la societat pública de capital íntegrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL/PAL, SAU (EMAP,SAU) amb efectes i efectiva subrogació a comptar des de l’1 de desembre de 2004, de tots els béns mobles (maquinària, utillatge, vehicles, equipament, instal·lacions, conduccions i altres) que consten detallats en l’annex número 1 que s’adjunta al present Decret.

2n. Confirmar, ratificar i en el seu cas establir l’adscripció a favor de la societat pública de capital integrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL/PAL, SAU (EMAP,SAU), també amb efectes des de l’1 de desembre de 2004:

(a) Dels drets d’ús dels terrenys comunals i altres que formen part de l’explotació del Camp de neu Arinsal/Pal d’acord amb el plànol que figura com annex número 2 d’aquest Decret, amb la prèvia descripció de la part d’aquests drets que s’havia efectuat a favor de ens públic EMAP en el Decret del Comú de data 12 de novembre del 1992 (BOPA núm. 65, del 28 d’octubre del 1994).

(b) Dels drets sobre els terrenys que sobrevola el telecabina que uneix el poble de La Massana amb el Camp de Neu de Pal d’acord amb el plànol que s’incorpora com annex número 3 d’aquest Decret.

(c) Dels immobles que formen part de l’explotació, tant si constitueixen béns de domini privat o patrimonials com si es poguessin considerar béns de domini públic que figuren detallats a l’annex número 4 del present Decret, inclusos els edificis de sortida i arribada del telecabina que uneix La Massana amb el Camp de Neu de Pal, amb tots els seus béns, parament i instal·lacions.

(d) Dels ginys mecànics i remuntadors que formen part de l’explotació i consten detallats a l’annex número 5 d’aquest Decret, inclòs el telecabina que uneix La Massana amb el Camp de neu de Pal

3r. L’adscripció, necessària perquè la societat pública de capital integrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL/PAL, SAU (EMAP, SAU.) pugui acomplir l’objecte social que en motivà la seva constitució:

(a) S’efectua per un termini principal de trenta anys (30 anys), amb efectes a comptar del dia 1 de desembre del 2004, amb pròrrogues tàcites de cinc (5) en cinc (5) anys un cop transcorregut el termini principal, mentre el Comú de La Massana no decideixi posar-hi fí.

(b) Ha de respectar en tot cas els drets de tercers i d‘acord amb el que disposa l’article 105 del Codi de l’administració, del 29 de març de 1989, parcialment modificat per la Llei 11/2004, del 27 de maig, encara que els béns esmentats als paràgrafs (a) i (b) de l’apartat anterior estiguin afectats al foment de la riquesa nacional, continuaran essent de titularitat pública i conservaran el règim jurídic dels béns de domini públic.

(c) Comporta que la societat pública comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL/PAL, SAU (EMAP,SAU) assumeixi l’explotació, la gestió, l’administració, el control, el manteniment, la millora i, en el seu cas, la substitució de les instal·lacions, locals, serveis, negocis, equipament i utillatge objecte de la cessió i adscripció per tota la seva durada, sota la seva exclusiva responsabilitat.

4t. La cessió i adscripció efectuades per aquest Decret s’hauran de formalitzar abans del 31 de desembre del 2009 en document administratiu (Conveni) a atorgar entre el Comú de La Massana i de la societat pública de capital integrament comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL-PAL, SAU (EMAP,SAU).

5è. Mentre el Conveni administratiu a que fa referència l’apartat anterior per formalitzar definitivament la cessió i adscripció a que es refereix aquest Decret no hagi estat atorgat, continuarà vigent la contrapartida econòmica que actualment satisfà la societat comunal ESTACIONS DE MUNTANYA ARINSAL/PAL,SAU (EMAP, SAU) al Comú de La Massana per l’explotació, gestió i administració del Camp de Neu Arinsal/Pal incloent el telecabina que uneix el poble de La Massana amb el Camp de Neu de Pal, consistent en la quantitat de 585.379.- euros anyal, que s’actualitza i augmenta cada any amb el percentatge de l’índex de preus al consum (IPC) publicat per Govern.”

VIST que per Decret de 16 de desembre de 2.010, publicat al BOPA núm. 72, de l’any 22, de data 22 de desembre de 2.010, es va modificar l’anterior decret, en el sentit, en termes generals d’eliminar l’adscripció efectuada inicialment pel Decret de 28 d’octubre de 2.009, del telecabina i els edificis de sortida i arribada, tot i mantenint però la cessió de l’explotació i administració del mateix, tal com havia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR