Llei 23/2021, del 14 d' octubre, de taxes de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra.

Fecha14 Octubre 2021
Fecha de publicación03 Noviembre 2021
SecciónConsell General
Número de Gaceta114
CGL20211028_10_51_20

Llei 23/2021, del 14 d' octubre, de taxes de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra

Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 14 d' octubre del 2021 ha aprovat la següent:

Llei de taxes de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra

Exposició de motius

La llei 9/2016, del 28 de juny, de creació de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra, en endavant AQUA, concretament a l' article 2, defineix l' Agència com una institució de dret públic que ajusta la seva activitat al dret administratiu, essent la seva funció més rellevant la d' avaluar, acreditar i certificar la qualitat de l' ensenyament superior que s' imparteix a Andorra.

L' AQUA es finança essencialment a través del pressupost del Consell General, si bé, l' article 6 de la predita llei l' habilita per a que pugui cercar noves fonts de finançament a través de la percepció de recursos econòmics facilitats pels organismes avaluats o assessorats en funció de les tasques desenvolupades. En aquest sentit, i amb l' ànim de dotar a l' AQUA d' una nova font de recursos que permeti un millor desenvolupament de les funcions que té atribuïdes, així com d' ajustar-se als criteris de sostenibilitat de les finances públiques i d' estabilitat pressupostària, la modificació de la llei 9/2016, de creació de l' Agència de Qualitat de l' ensenyament Superior d' Andorra (AQUA) aprovada mitjançant la Llei 14/2020, de 12 de novembre, va preveure la creació de taxes per gravar la prestació dels serveis que realitza l' AQUA.

El desplegament legislatiu de les taxes es realitza en un text independent, doncs en suposar la creació d' un nou Tribut.

En seguiment de l' exposat es proposa l' adopció de la següent llei.

Article 1

Es creen les taxes pels serveis prestats per l' AQUA, tal com recull l' article 6 i 6 bis de la Llei 9/2016, del 28 de juny, de creació de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra (AQUA) modificada per la Llei 14/2020, de 12 de novembre, que es regeixen per aquesta Llei i per les disposicions reglamentàries que siguin necessàries pel desplegament d' aquesta Llei

Article 2. Gestió

Correspon a l' AQUA la gestió i cobrament de les taxes regulades en aquesta llei.

Article 3. Fet Generador

Constitueixen fets generadors de les taxes regulades en aquesta llei l' avaluació i acreditació de la qualitat de l' ensenyament superior que s' imparteix o es pretén impartir a Andorra.

Article 4, Obligat al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR