Llei 25/2013, del 28 de novembre, de dissolució de la residència per a la tercera edat Solà d’Enclar.

Llei 25/2013, del 28 de novembre, de dissolució de la residència per a la tercera edat Solà d’Enclar

Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 28 de novembre del 2013 ha aprovat la següent:

llei 25/2013, del 28 de novembre, de dissolució de la residència per a la tercera edat Solà d’Enclar

Exposició de motius

La residència per a la tercera edat Solà d’Enclar (d’ara endavant Residència Solà d’Enclar), fou creada en virtut del Reglament relatiu als béns patrimonials posats a disposició del M. I. Consell General a través de la M. I. Junta de població i protecció social, per la Caixa Andorrana de Seguretat Social per a la casa de la tercera edat, del 27 de juliol de 1981, que posteriorment desembocà en l’aprovació del Reglament d’organització administrativa de la residència de la tercera edat Solà d’Enclar, aprovat pel Consell General l’octubre del mateix any. Així es va establir la creació d’aquest centre, com un organisme públic autònom, amb plena capacitat moral i jurídica d’obrar per realitzar els seus fins.

La Residència Solà d’Enclar fou en origen el primer centre sociosanitari públic d’Andorra destinat a prestar serveis d’acollida residencial per a la gent major de 65 anys que residia permanentment arreu del país, i va esdevenir durant molts anys l’únic centre que oferia aquest tipus de serveis. No obstant això, el progressiu creixement demogràfic i l’allargament de l’esperança de vida, va fer ben aviat que fos impossible que la Residència Solà d’Enclar pogués donar resposta a les necessitats nacionals i és per això que es va haver de recórrer a la contractació de noves places residencials en centres sociosanitaris de fora del país.

Amb el temps, el sector residencial sociosanitari nacional ha anat evolucionant i s’han creat diverses estructures sociosanitàries residencials per a la gent gran, tant de caràcter públic com privat.

No és però fins l’any 2009, arran de la posada en marxa del nou Centre Sociosanitari El Cedre, que es constitueix la denominada Xarxa d’Atenció Sociosanitària (XASS) d’Andorra, una xarxa que es crea amb l’objectiu de poder fer front al repte de la dependència i la creixent necessitat de la població de disposar de centres que tinguin cura de l’atenció sociosanitària de la gent gran. La xarxa actualment integra tres centres sociosanitaris residencials, i defineix el corresponent model assistencial (medicalitzat, assistit i no assistit), així com els diferents règims...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR