Ordinació del 18-4-2024 de modificació de l'Ordinació del 15-1-2024 de preus públics del Comú de Sant Julià de Lòria per a l'exercici 2024.

Fecha de publicación19 Abril 2024
Número de Gaceta48
SecciónOrdinacions
QSO_2024_04_17_13_43_44

Ordinació del 18-4-2024 de modificació de l’Ordinació del 15-1-2024 de preus públics del Comú de Sant Julià de Lòria per a l’exercici 2024.

Vist el marc de l’autonomia administrativa i financera al que fa referència l’apartat 2 de l’article 80 de la Constitució.

Vist el que disposa la Llei Qualificada de delimitació de competències dels comuns.

Vista la Llei 21/2014 del 16-10-2014 de bases de l’ordenament tributari, en relació al procediment de constrenyiment.

Vist el Capítol II del Títol III de la Llei 36/2021, del 16 de desembre de les Finances Comunals.

Vist el que disposa el Codi de l’Administració.

El Comú de Sant Julià de Lòria, en la seva sessió Ordinària de Consell de Comú que ha tingut lloc el dia 18 d’abril del 2024, ha aprovat la següent:

Modificació de l’Ordinació del 15-1-2024 de preus públics del Comú de Sant Julià de Lòria per a l’exercici 2024

Índex

Títol I. Disposicions generals

Article 1. Exercici de la potestat normativa

Article 2. Definició i contingut de l’Ordinació de preus públics

Article 3. Obligats al pagament

Article 4. Obligacions accessòries

Article 5. Aplicació i gestió

Article 6. Import

Article 7. Exigibilitat

Article 8. Responsabilitats

Article 9. Prescripció

Títol II. Establiment de preus públics

Capítol I: Preus públics per a la prestació de serveis

Article 10. Estacionament de vehicles a la via pública i aparcaments públics oberts, amb control d’accés

Article 11. Concessió administrativa de nínxols i columbaris, i lloguer de sales de vetlla

Article 12. Venda de fotocòpies, serveis d’impressió informàtica i còpies en suport digital

Article 13. Serveis de manteniment d’oficials, operaris i de maquinària

Article 14. Serveis del taller de cultura

Article 15. Espai Laurèdia Jove

Article 16. Serveis activitats esportives

Article 17. Serveis de la Biblioteca

Article 18. Escola d’Art

Article 19. Centre cultural i de congressos lauredià

Article 19 bis. Sala Sergi Mas

Article 20. Àrea de Cultura

Article 21. Llar de Lòria

Article 22. Servei de transport parroquial (quart bus)

Article 23. Subministraments del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror.

Article 24. Venda i reposició de contenidors per a escombraries o per la recollida selectiva de residus

Article 25. Servei d’analítica per identificació de gossos per marcador SNP

Article 26. Servei de neteja de les dependències del Santuari de Canòlich

Títol III. Règim d’infraccions i sancions

Article 27. Exercici de la potestat sancionadora

Article 28. Sancions no tributàries

Article 29. Infraccions i sancions

Article 30. Recurs administratiu

Article 31. Recurs jurisdiccional

Disposició final única

Títol I. Disposicions generals

Article 1. Exercici de la potestat normativa

Sota el principi d’autogovern, els comuns del Principat d’Andorra administren i gestionen els seus recursos propis i exerceixen la potestat normativa que preveu la Constitució, la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns, la Llei de bases de l’ordenament tributari i la Llei de les finances comunals.

Entre els recursos de dret públic de naturalesa no tributària s’hi troben els preus públics, que s’estableixen i modifiquen mitjançant aquesta Ordinació.

Article 2. Definició i contingut de l’Ordinació de preus públics

Aquesta Ordinació regula els trets essencials del catàleg dels preus públics que ofereix el Comú en relació a la seva naturalesa jurídica, fet generador, obligats al pagament, imports i condicions de pagament, conforme al que preveu el Títol III, Capítol II de la Llei 36/2021, del 16 de desembre, de les finances comunals.

Tenen la consideració de preus públics les contraprestacions exigides pel Comú per la realització de serveis o activitats, no definides com a taxa d’acord amb la Llei de finances comunals, en que concorri alguna de les següents circumstàncies:

a) Que la persona interessada sol·liciti el servei o la prestació de forma voluntària.

b) Que el servei pugui ser prestat pel sector privat amb lliure concurrència.

Article 3. Obligats al pagament

Els obligats al pagament dels preus públics comunals són les persones que se’n beneficien de la realització de serveis o activitats per part del Comú.

També tenen aquesta consideració les societats civils, les herències jacents, les comunitats de béns i totes les entitats o els patrimonis autònoms que malgrat no tenir personalitat jurídica constitueixen una unitat econòmica separada susceptible d’imposició, i es beneficiïn dels serveis o activitats prestats pel comú.

Article 4. Obligacions accessòries

El Comú pot demanar i exigir a les persones obligades al pagament dels preus públics, les declaracions o aportacions d’informació que consideri necessàries per a determinar les dades o els elements referents als serveis i que siguin necessàries per a l’aplicació de les tarifes.

Tret que existeixin normes específiques que ho prohibeixin, el Comú pot suspendre la prestació dels serveis o la realització d’activitats sotmeses a preu públic quan les persones obligades al pagament incompleixin l’obligació d’aportar declaracions o les dades sol·licitades, quan obstaculitzin les comprovacions o quan no satisfacin les quotes vençudes, sense perjudici d’exigir els pagaments dels preus públics, els recàrrecs i interessos moratoris acreditats.

Article 5. Aplicació i gestió

Els imports dels preus públics s’estableixen i modifiquen mitjançant Ordinació.

El Comú és l’encarregat de la gestió, el cobrament, la comprovació, la recaptació, la inspecció i qualsevol altre funció referent als preus públics.

Article 6. Import

L’import dels preus públics es determina de tal manera que cobreixi, com a mínim, el cost del servei o l’activitat que es presta i prenent en consideració el preu de mercat que correspongui per l’aprofitament d’aquest servei per part de la persona sol·licitant.

Tanmateix, quan per raons de caire social, cultural, esportiu, turístic o d’interès públic s’aconselli i es justifiqui, el Comú podrà establir, mitjançant la present ordinació, preus públics per sota del límit previst en el paràgraf anterior, mitjançant bonificacions i/o descomptes.

Les propostes per a l’establiment o modificació dels imports dels preus públics que s’exigeixin, han d’anar acompanyades d’una memòria que en motivi i justifiqui la quantia.

Els preus públics inclosos en l’Ordinació comprenen l’Impost General Indirecte, repercutit d’acord amb la normativa que el regula.

Si la prestació d’aquests serveis o activitats comporten la destrucció o el deteriorament de tot o part dels seus elements, el Comú pot exigir la consignació d’un dipòsit equivalent al cost estimat de la reconstrucció o de la reparació d’aquells elements, sense perjudici de la liquidació definitiva del cost real de la reconstrucció o de la reparació, que s’abonarà en el moment en que finalitza la prestació del servei.

Article 7. Exigibilitat

Amb caràcter general, els preus públics són exigibles des de l’inici de la prestació del servei al qual es refereixen. Tanmateix, es poden exigir pagaments anticipats o dipòsits previs a la realització del serveis. En aquest cas, si el servei no s’arriba a prestar per motius no imputables al sol·licitant, el Comú ha de retornar l’import conjuntament amb els interessos corresponents.

En cas d’impagament, els deutes derivats dels preus públics poden ser exigits per la via administrativa i, en conseqüència, per via de constrenyiment, d’acord amb el procediment previst en el Codi de l’Administració vigent.

Article 8. Responsabilitats

Les accions i les omissions, tant intencionades com culposes, que ocasionen, directament o indirectament, perjudici econòmic a les oficines comunals determinen l’exigència de responsabilitat civil, penal i administrativa, segons els casos.

Article 9. Prescripció

Els terminis, el còmput i la interrupció de la prescripció, així com els seus efectes, queden regulats en els articles 17 a 18 de la Llei de finances comunals.

Títol II. Establiment de preus públics

Capítol I. Preus públics per a la prestació de serveis

Article 10. Estacionament de vehicles a la via pública i aparcaments públics oberts, amb control d’accés

Fet generador: Constitueix el fet generador l’estacionament temporal de vehicles en els aparcaments verticals i horitzontals de titularitat comunal, que disposin d’equips de control d’accés, i que no estiguin definits com a taxa.

Obligats al pagament: L’obligat al pagament d’aquest preu públic és el propietari del vehicle que utilitza la zona d’estacionament.

10.1 Aparcaments verticals

Aparcament de la Germandat i Camp de Perot:

Import: La base de càlcul del preu públic de l’estacionament en els aparcaments verticals és de 7,60 euros per m2 i mes.

A aquests preus cal afegir l’impost general indirecte que correspongui, excepte aquells que s’indiqui expressament que l’impost és inclòs.

Les tarifes de lloguers i aparcaments queden establertes de la manera següent:

En cas de pèrdua del tiquet d’entrada. Preu per dia no fraccionable: 20 euros

Boxes

m2

7,60 euros

Plaça categoria BF

mensual

162,00 euros

Plaça oberta (gran)

mensual

148,50 euros

Plaça oberta

mensual

81,60 euros

Règim diürn (de 8,30h a 20,30h)

mensual

60,35 euros

Plaça de motos

mensual

33,45 euros

Règim nocturn (IGI inclòs)

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR