Ordinació de l' 1-8-2022 de prohibició de l' accés rodat al territori d' administració única d' Escaldes-Engordany a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Fecha de publicación03 Agosto 2022
Fecha01 Agosto 2022
Número de Gaceta94
SecciónComú d'Escaldes-Engordany
QXO20220801_09_13_48

Ordinació

Ordinació de l' 1-8-2022 de prohibició de l' accés rodat al territori d' administració única d' Escaldes-Engordany a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Exposició de motius

La Vall del Madriu-Perafita-Claror és un microcosmos que il·lustra la forma amb què l' ésser humà ha utilitzat els recursos muntanyencs durant els darrers mil·lennis, tal com recull la declaració de Valor Universal Excepcional de la Vall del Madriu-Perafita-Claror adoptada pel Comitè del patrimoni mundial de la Unesco. El lloc comprèn complexos agropastorals d' alta muntanya, centres agrícoles de mitjana muntanya, un sistema de comunicació basat en una xarxa de senders parcialment empedrats, i vestigis d' activitat siderúrgica, entre d' altres.

La Vall del Madriu-Perafita-Claror comprèn nombroses traces d' ocupació humana que expressen de forma singular la simbiosi perfecta i el preuat equilibri entre la terra i l' ésser humà, entre els seus recursos i les seves necessitats. És un indret que exemplifica la forma amb què els habitants d' aquesta terra van utilitzar els pocs recursos de la zona per crear un entorn de vida sostenible en harmonia amb el paisatge de muntanya.

En resum, la Vall del Madriu-Perafita-Claror és un testimoni integral d' una forma de viure i establir la relació entre l' ésser humà i el territori, entre la natura i la cultura. Un indret que ha conservat les qualitats intactes i que s' ha pogut preservar al llarg dels anys gràcies a trobar-se lluny de la zona urbana i, en gran part, gràcies a l' absència de carreteres.

Aquesta vall va ser declarada bé immoble d' interès cultural en la classificació de paisatge cultural pel Ministeri de Cultura i Esports del 2005 i va ser inscrita per la UNESCO a la ' Llista del Patrimoni Mundial' pel seu valor universal excepcional en l' àmbit cultural el 2004.

El 2012, l' Ordinació del 17-08-2012 reguladora de l' accés motoritzat al medi natural, en una disposició transitòria no permetia la circulació ' de cap vehicle motoritzat en tota la zona del bé declarat d' interès cultural en la classificació de paisatge cultural a la Vall del Madriu-Perafita-Claror mentre l' òrgan competent no n' estableixi la regulació' a l' espera d' una regulació posterior. Deu anys després, vista la voluntat i la immediatesa de noves activitats que el Comú d' Escaldes-Engordany realitzarà aquesta primavera i estiu al voltant de Ràmio convé dedicar una ordinació clara i concisa en relació a la protecció del territori d'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR