Edicte del 09-05-2013 pel qual es publica el Reglament d’adjudicació de 30 habitatges en règim de venda per a joves.

Edicte

En el marc de la política d’habitatge assequible, adreçada als joves, que promou el Comú de la Massana, el dia 19 de desembre de 2011 el Consell de Comú va aprovar el reglament d’adjudicació de 30 habitatges en règim de venda per a joves a l’edifici ASTRA d’Arinsal.

Aquest reglament té com a finalitat regular les condicions i el procediment per accedir a l’adquisició d’un dels 30 habitatges, que es construeixen en base al conveni signat el dia 25 d’octubre de 2006, entre el Comú de la Massana i la societat ASTRA S.A.

Tenint en compte que l’empresa ja ha iniciat les obres per la construcció del complex Ribasols Ski Park Arinsal, del qual formen part aquests habitatges.

El Comú de la Massana procedeix a la publicació integra del reglament, per a general coneixement, i informa que en les properes setmanes procedirà a publicar l’Edicte obrint el termini de presentació de sol.licituds d’adjudicació.

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

La Massana, el dia 9 de maig del 2013.

El Cònsol Major

David BARÓ RIBA

Reglament

d’adjudicació de 30 habitatges en règim de venda per a joves a l’edifici astra d’Arinsal

En el marc de la política d’habitatge assequible adreçada als joves que promou el Comú de la Massana i d’acord amb el que s’estipula en el Conveni urbanístic signat entre el Comú de la Massana i ASTRA, S.A. el dia 25 d’octubre de 2006, el Comú de la Massana, en la sessió de Consell celebrada el dia 19 de desembre del 2011, ha aprovat el present Reglament, que té com a finalitat regular les condicions i el procediment per accedir a l’adquisició d’un dels 30 habitatges de l’edifici ASTRA d’Arinsal.

La funció del Comú és regular, controlar i garantir que el procediment d’adjudicació d’aquests habitatges es realitzi d’acord amb les condicions establertes en aquest Reglament i en el conveni signat, sense assumir cap altra responsabilitat.

Capítol primer. Objecte del Reglament i requisits per accedir a l’oferta d’habitatges en règim de venda.

Article 1

Objecte del Reglament

El present Reglament regula les condicions d’accés i el procediment d’adjudicació de 30 habitatges en règim de venda situats a l’edifici ASTRA d’Arinsal.

El Reglament es publicarà al BOPA i estarà a disposició de tots els interessats al departament de socials del Comú de la Massana.

Article 2

Àmbit

  1. D’acord amb el Conveni signat amb el Comú de la Massana, dins del programa de política d’habitatge assequible, ASTRA S.A. posarà a la venda en condicions socialment avantatjoses, sota la supervisió i el control del Comú de la Massana i d’acord amb aquest Reglament, un total de 30 habitatges per a joves, amb les places d’aparcament i els trasters corresponents, situats a l’edifici ASTRA d’Arinsal.

  2. Aquests habitatges estan reservats a sol·licitants menors de 36 anys amb dificultats per accedir a l’habitatge de compra.

Article 3

Condicions generals per a l’adjudicació

Als efectes d’evitar l’especulació amb l’adquisició d’aquests habitatges i mantenir així el caràcter social del projecte, s’estableixen unes condicions generals que figuraran en l’escriptura de compravenda amb caràcter de gravamen sobre la propietat dels habitatges, els aparcaments i els trasters. Les condicions són les següents:

  1. Dret a adquirir una sola unitat immobiliària per persona, matrimoni o parella, més la corresponent plaça d’aparcament i traster.

  2. Obligació del titular de l’habitatge de donar-se d’alta com a resident al Comú de la Massana, a l’adreça del pis adquirit.

  3. Impossibilitat de vendre l’habitatge, l’aparcament i el traster durant els cinc primers anys a comptar de l’adjudicació. S’estableixen les excepcions següents a aquest gravamen, per permetre la venda abans del transcurs de cinc anys des de l’adquisició:

    - Defunció del o dels adjudicataris.

    - Divorci dels adjudicataris mitjançant sentència ferma amb liquidació de règim econòmic familiar.

    - Increment de membres de la família que superi el mínim establert en aquest Reglament.

    - Pèrdua suficient i consolidada d’ingressos que faci impossible assumir les obligacions contretes. En aquest cas la Junta de Govern del Comú de la Massana podrà, amb caràcter excepcional i després de les comprovacions oportunes, autoritzar la venda de la unitat immobiliària.

    Un cop transcorregut el termini de cinc anys des de l’adjudicació, se’n permetrà la venda amb les condicions següents:

    a. S’haurà d’efectuar com a màxim pel mateix preu de compra incrementat amb l’índex de preus de consum (IPC) de cadascun dels anys que hagin transcorregut des del moment de l’adquisició per adjudicació.

    b. El nou adquirent haurà d’obtenir l’autorització del Comú de la Massana. L’autorització es concedirà si la persona compradora reuneix les condicions establertes en aquest Reglament.

    Un cop transcorreguts 12 anys des de l’adquisició, la venda es podrà fer lliurement excepte per la condició referent al preu de venda, que en cap cas podrà ser superior al preu d’adquisició incrementat amb l’índex de preus de consum de cadascun dels anys que hagin transcorregut des del moment de l’adquisició per adjudicació.

  4. Destinació de l’habitatge a ús personal, amb prohibició d’arrendament o de qualsevol tipus de cessió a tercers.

  5. Prohibició d’utilitzar amb caràcter exclusiu l’habitatge per a usos comercials o professionals independents o similars. És a dir, es podrà utilitzar per dur a terme activitats de tipus professional independent sempre que es pugui compaginar amb l’habitatge.

  6. Compliment de les condicions personals que es detallen en l’article setè d’aquest Reglament.

Article 4

Preu de compra

El preu de compra de cada habitatge serà de 1.804 €/m2 i el preu conjunt de cada plaça d’aparcament i del traster serà de 10.800 €.

Article 5

Dimensions dels habitatges

Les dimensions dels habitatges són d’aproximadament 75 m2.

Article 6

Exempcions impositives

D’acord amb l’article 4 de la Llei de l’ITP, aquestes adquisicions podran gaudir d’exoneració de l’ITP si es compleixen les condicions que s’hi estableixen.

Capítol segon. Condicions per sol·licitar un habitatge

Article 7

Condicions personals

  1. Pot sol·licitar un dels habitatges:

    a. Una persona física individual major d’edat i menor de 36 anys.

    b. Dues persones físiques majors d’edat i ambdues menors de 36 anys, casades o parella de fet. En aquest cas l’adjudicació de la propietat serà a títol indivís.

    En ambdós casos s’han de complir les condicions següents:

    i. Ser de nacionalitat andorrana, o bé resident/s amb més de cinc anys de residència continuada i permanent al país en el moment de l’inici del termini de la presentació de sol·licituds.

    ii. Gaudir de plenes facultats per obligar-se i contractar i no tenir cap tipus de limitació de la capacitat civil, en el moment de l’inici del termini de presentació de sol·licituds.

    iii. No ser titular, ni a Andorra ni a l’estranger, de la plena propietat ni exercir cap tipus de dret d’ús o gaudir sobre cap altre habitatge, en el moment de la recollida de la documentació ni en el moment de l’adjudicació. En el supòsit d’un sol·licitant que convisqui amb una altra persona, aquesta condició també s’hi estén.

    iv. No haver complert 36 anys. D’acord amb aquest article, es prendrà en consideració l’edat del/s...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR