Acord entre el Principat d’Andorra i la República Txeca per a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal.

Acord entre el Principat d’Andorra i la República Txeca per a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal

Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 10 d’octubre del 2013 ha aprovat el següent:

Acord entre el Principat d’Andorra i la República Txeca per a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal

D’ençà de la declaració del 10 de març del 2009, signada a París, Andorra havia manifestat la voluntat de conformar-se als estàndards de l’OCDE pel que fa a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal. Aquesta declaració comportava el compromís afegit de fer evolucionar el marc legal andorrà amb la finalitat de modificar la regulació del secret bancari per fer possible l’intercanvi d’informació fiscal.

En la reunió del 2 d’abril del 2009 a Londres, els Estats membres del G-20 van expressar la voluntat de protegir el sistema financer mundial front a les jurisdiccions no cooperadores i no transparents que presentaven un risc d’activitat financera il·legal.

Aquesta voluntat va comportar la publicació de l’anomenada “llista grisa”. Andorra figurava en aquesta llista fins al dia 25 de febrer del 2010, data en la qual l’OCDE ha situat el nostre país en la llista blanca de les jurisdiccions que han donat un compliment substancial dels compromisos internacionals en la matèria, després d’haver signat un total de disset acords bilaterals d’intercanvi d’informació fiscal amb sol licitud prèvia.

Això ha estat possible després que, per assumir el compromís establert a París el 10 de març, el Consell General va aprovar el 7 de setembre del 2009 la Llei d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia que integra les disposicions de l’OCDE que han esdevingut dret comú de la cooperació internacional en matèria fiscal. Aquesta Llei recull en l’articulat l’evolució dels estàndards internacionals en matèria de cooperació internacional en la transparència de l’activitat financera i la cooperació en l’àmbit de la lluita contra l’evasió fiscal, i estableix les modalitats dels intercanvis d’informació a la demanda amb regles estrictes de confidencialitat.

A partir del marc general establert en la Llei 3/2009 i amb la voluntat ferma de mantenir amb l’OCDE i els seus Estats membres una relació fonamentada en el respecte i la confiança mútua, Andorra ha negociat acords bilaterals per a l’intercanvi d’informació fiscal amb sol·licitud prèvia.

I és en el marc d’una voluntat compartida d’avançar vers la positiva consolidació dels seus sectors financer i bancari que els Governs del Principat d’Andorra i de la República Txeca han volgut reforçar i estrènyer les seves relacions bilaterals i la cooperació ja existent en diversos àmbits amb aquest acord en matèria d’intercanvi d’informació fiscal, per adaptar-se als estàndards internacionals en matèria de transparència de l’activitat financera.

Aquest acord consta de 16 articles els quals preveuen l’objecte i l’àmbit d’aplicació, la competència, els impostos coberts per l’Acord, les definicions dels diversos conceptes emprats en l’Acord, els intercanvis d’informació mitjançant una sol·licitud, els controls fiscals a l’estranger, la possibilitat de denegar una sol·licitud, la confidencialitat de les dades, les costes, el desenvolupament legislatiu, l’idioma de les sol·licituds d’informació i les respostes, altres acords o convenis internacionals d’aplicació, el procediment d’amigable composició, l’entrada en vigor i la denúncia així com un Protocol relatiu a les intencions de les parts contractants en les matèries tractades en l’Acord.

Aquest Acord entrarà en vigor trenta dies després de la data de recepció de la darrera notificació i tindrà efecte per als períodes impositius que comencin en aquesta data o posteriorment a l’1 de gener de l’any següent a la data d’entrada en vigor de l’Acord, o posteriorment a aquesta data, o, en el cas que no hi hagi període impositiu, pel que fa a totes les obligacions fiscals generades en aquesta data o a partir d’aquesta data.

Ateses les consideracions exposades i tenint en compte que l’Acord es va signar a Madrid, Espanya, l’11 de juny del 2013,

s’aprova:

La ratificació de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la República Txeca per a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal.

El Ministeri d’Afers Exteriors donarà a conèixer la data d’entrada en vigor d’aquest Acord.

Casa de la Vall, 10 d’octubre del 2013

Vicenç Mateu Zamora

Síndic General

Nosaltres els coprínceps manifestem el consentiment de l’Estat per obligar a través d’ell, n’ordenem la publicació en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, i autoritzem que a partir d’aquell moment es pugui lliurar l’instrument de ratificació corresponent.

François HollandeJoan Enric Vives Sicília

President de la República FrancesaBisbe d’Urgell

Copríncep d’AndorraCopríncep d’Andorra

Acord

entre el Govern de la República Txeca i el Govern del Principat d’Andorra per a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal

El Govern de la República Txeca i el Govern del Principat d’Andorra,

amb el desig de facilitar l’intercanvi d’informació en matèria fiscal,

acorden el següent:

Article 1

Objecte i àmbit d’aplicació de l’Acord

Les autoritats competents de les parts contractants es presten assistència per a l’intercanvi d’informació que sigui previsiblement pertinent per a l’Administració per executar i aplicar la legislació interna de les parts contractants relativa als impostos coberts per aquest Acord, inclosa la informació que sigui previsiblement pertinent per determinar, establir o recaptar impostos pel que fa a les persones subjectes a aquests impostos, per cobrar i executar deutes tributaris o per investigar i enjudiciar delictes fiscals d’aquestes persones. La informació s’intercanvia d’acord amb les disposicions d’aquest Acord i és tractada de forma confidencial, en la forma prevista en l’article 8. Els drets i les garanties atorgats a les persones per les lleis o la pràctica administrativa de la part requerida continuen sent aplicables en la mesura que no impedeixin o retardin indegudament l’intercanvi d’informació.

Article 2

Competència

La part requerida no està obligada a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR