Edicte del 30-06-2014 pel qual es procedeix a la publicació del text de refosa de l’“Ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia” de la parròquia de la Massana, publicada en data 12-02-2014, i modificada per Consell de Comú en data 27-05-2014.

Edicte

Exposició de motius

Els articles 80 de la Constitució del Principat d’Andorra i 4 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns recullen com a competència comunal, entre d’altres, d’una banda “la inspecció, control i assegurament de la bona convivència ciutadana en les vies públiques, urbanes i rurals, per mitjà dels agents de circulació i els altres agents i cossos comunals” i, de l’altra, “la neteja de les vies públiques, recollida d’escombraries i deixalles i la protecció ambiental i ecològica”.

Al seu torn, l’article 32 de la Llei de tinença i protecció d’animals de 12 de juliol del 2012, determina, en consonància amb les competències comunals suara indicades, algunes de les facultats d’inspecció i control que corresponen als comuns en relació amb la tinença d’animals de companyia.

Atenent el contingut dels preceptes indicats, així com també la seva normativa de desenvolupament;

Prenent en consideració els problemes de convivència ciutadana i d’higiene a la via pública a que, en alguns casos, dóna lloc el comportament de determinats animals de companyia; i amb la finalitat de regular i desenvolupar, dins del propi àmbit competencial, les facultats que li han estat constitucionalment i legalment atribuïdes;

El Comú de la Massana, fent ús de la potestat normativa que li és pròpia i d’acord amb el que estableixen al respecte els articles 79 de la Constitució del Principat d’Andorra i 5 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns, en la sessió de Consell de Comú celebrada el dia 22 de gener del 2009, ha acordat procedir a l’aprovació de la següent:

Modificació

de l’ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia

Títol I. Disposicions generals

Article 1

Definició d’animal de companyia

Són animals de companyia tots els animals domèstics que conviuen amb les persones i que habitualment no tenen congèneres de la mateixa espècie en estat salvatge. Compleixen la funció de ser útils a les persones en qualsevol aspecte que no sigui obtenir-ne productes, sinó qualsevol servei relacionat amb el lleure.

Article 2

Obligacions dels propietaris i/o posseïdors d’un animal de companyia

  1. Els propietaris i/o posseïdors d’animals de companyia compleixen amb les obligacions següents:

    1. Identificar i registrar els seus animals al Registre d’Animals de Companyia, en un termini màxim de quatre mesos a comptar de la data del seu naixement, mitjançant els sistemes oficials i permanents estipulats al Reglament per a la identificació i registre d’animals de companyia de 9 de juny...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR