Recomanació 2/23 de la Junta Electoral del dia 1-3-2023.

Fecha de publicación03 Marzo 2023
Fecha01 Marzo 2023
Número de Gaceta32
SecciónAltres organismes oficials
JE20230302_11_18_29

Recomanació 2/23

Recomanació 2/23 de la Junta Electoral del dia 1-3-2023.

Recomanació 2/23

A Casa de la Vall, el dia 1 del mes de març de l' any 2023.

Reunida la Junta Electoral, a la Seu del Consell General en data d' avui sota la presidència de l' Hble. Sra. Alexandra Terés Erich, i amb l' assistència dels membres següents: Hble. Sr. Xavier Colom Pich, vicepresident, Hble. Sra. Stéphanie Garcia Garcia, Sra. Laura López Ambatlle, Sra. Joana Ma'as Pérez i Sra. Meritxell Verdú Marquilló, i actuant com a secretari el Sr. Josep Hinojosa Besolí, secretari general del Consell General.

Atès que la Junta Electoral és competent per a resoldre la consulta en mèrits de les disposicions de l' article 29.1 b) de la Llei 44/2022, del 12 de desembre, de text consolidat qualificada del règim electoral i del referèndum.

Actua com a ponent l' Hble. Sr. Xavier Colom Pich, el qual expressa el parer de la Junta Electoral.

Antecedents

1.-En data 27 de febrer del 2023 ha tingut entrada en aquesta Junta Electoral una consulta plantejada pel Sr. Josep Segura, president CEO del Grup Dona Secret, relativa a si com a mitjà de comunicació privat poden publicar en període preelectoral, en suport paper i digital, una sèrie d' entrevistes que han realitzat a tots els caps de llista que concorren a les eleccions, la qual es transcriu a continuació:

' Amb motiu de la celebració de les eleccions generals al nostre país, el pròxim dia 2 d' abril del 2023, la nostra empresa Grup Dona Secret S.L. ha realitzat una sèrie d' entrevistes a tots els caps de llista, que concorren a les dites eleccions, per a poder publicar-les, en suport paper i digital, a la nostra capçalera Dona Secret i a les diferents xarxes socials corporatives.

Les entrevistes tracten sobre els temes i problemàtiques més rellevants que afecten el nostre país, així com les fórmules que implementarà cada formació política per a fer front a aquestes, com ara l' habitatge, política nacional i internacional, economia, infraestructures, salut o educació, entre altres. Tanmateix, també ens hem endinsat en els pronòstics i objectius de cada partit de cara a les eleccions i una anàlisi de l' espectre polític que planteja la irrupció dels nous partits.

Després de revisar la documentació de la Junta Electoral, no hem observat cap reglamentació que impedeixi a un mitjà de comunicació privat publicar les dites entrevistes en període preelectoral, però tampoc no voldríem incórrer en cap negligència al respecte, motiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR