Decret del 5-12-2012 d’aprovació del Reglament de modificació de l’annex (que inclou els annexos I, II i III) del Reglament relatiu a les condicions de transport, d’importació i d’exportació d’animals salvatges, del 16 de març del 2005.

Decret d’aprovació del Reglament de modificació de l’annex (que inclou els annexos I, II i III) del Reglament relatiu a les condicions de transport, d’importació i d’exportació d’animals salvatges, del 16 de març del 2005

Exposició de motius

El 23 de març del 2005 es va aprovar el Reglament relatiu a les condicions de transport, d’importació i d’exportació d’animals salvatges, que va estar motivat per la Llei de tinença i protecció dels animals, del 30 de juny de 1998, on s’apuntava, a l’article 3, que el Govern havia d’establir reglamentàriament aquestes condicions.

Aquesta Llei va assentar les bases per al desplegament reglamentari en l’àmbit de la conservació de la fauna salvatge i la protecció dels animals domèstics. Darrerament els canvis significatius en el camp de la protecció i el benestar animals han fet necessari revisar i adaptar el text normatiu de referència, de manera que s’ha publicat, enguany, la Llei 13/2012, del 12 de juliol, de tinença i de protecció d’animals. El títol I del nou text fa referència a les disposicions generals, incorpora un seguit de noves definicions i també una actualització dels drets i els deures de propietaris d’animals i de les seves relacions amb l’Administració general. A la vegada, la incorporació de nous apartats en l’articulat d’actuacions i activitats prohibides permet donar resposta a les exigències actuals en matèria de benestar animal. De fet, l’article 5 del nou articulat és el que estableix les condicions per al transport, la importació i l’exportació d’animals.

L’objectiu del Reglament relatiu a les condicions de transport, d’importació i d’exportació d’animals salvatges, del 16 de març del 2005, és establir les condicions de transport dins del territori andorrà i definir els tràmits administratius necessaris per efectuar importacions i exportacions de la fauna autòctona i no autòctona que no siguin considerades espècies caçables per la normativa vigent.

En les operacions d’importació i exportació amb un país membre de la CE adscrit al Conveni sobre comerç internacional d’espècies de fauna i de flora salvatges amenaçades d’extinció (CITES), s’utilitza la classificació de les espècies inclosa en els annexos I, II i III del Reglament objecte d’aquesta modificació. Aquesta classificació està basada en els apèndixs I, II i III del Conveni esmentat més amunt (Conveni CITES).

L’article 10 del Conveni estableix la possibilitat d’acceptar un estat que no és part del Conveni. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR