Reglament de 22-6-2010 de modificació del Reglament de Personal del Comú de La Massana.

REGLAMENT DE PERSONAL DEL COMÚ DE LA MASSANA

El Capítol V de l’Ordinació de la funció pública del Comú de La Massana estableix la normativa bàsica en relació als drets i obligacions dels funcionaris, sense però regular de forma concreta les condicions de treball i els beneficis que són d’aplicació als treballadors de la funció pública del Comú, inclòs igualment en el supòsit d’agents de l’administració.

El present Reglament té per objecte desenvolupar i regular de forma detallada aquesta normativa adaptant els principis i les regles establertes en l’Ordinació a les condicions efectives de treballs que es desenvolupen dins dels diferents departaments en què es composa la institució comunal.

En aquests mèrits, el Comú de la Massana en la sessió celebrada en data 22 de juny de 2010 ha acordat adoptar el Reglament de Personal del Comú de La Massana següent:

Article 1

Àmbit d’aplicació.

El present reglament és aplicable al personal al servei del Comú que ostenti la qualitat de funcionari i d’agent de l’administració de caràcter indefinit. En queden exclosos els càrrecs polítics, el personal de relació especial i els agents de l’administració de caràcter eventual.

Article 2

Jornada laboral i festes setmanals.

La jornada ordinària dels treballadors del Comú als que s’aplica el present reglament és de, com a màxim, 40h setmanals, en funció de la tipologia del lloc de treball definida al manual funcional d’ocupacions professionals tipus.

La distribució de les festes setmanals podrà variar en funció de les necessitats del servei. En tot cas, es respectarà el dret a una jornada completa de descans setmanal.

Article 3

Horaris.

Els horaris són aprovats per la Junta de Govern prèvia proposta del Departament de Recursos Humans.

Aquests horaris són fixats en funció de les necessitats del servei.

Article 4

Seguiment del còmput d’hores, assistència del personal i control horari.

Tots els treballadors del Comú (a excepció dels funcionaris del Grup A del sistema de classificació professional del Comú) han de fitxar a través dels terminals de marcatge o bé el sistema determinat pel Comú en entrar i en sortir dels centres de treball. Qualsevol absència del lloc de treball ha de quedar registrada en el sistema informàtic de marcatge.

Tot els treballadors han de fitxar a la terminal del seu lloc de treball. En casos excepcionals hauran de fitxar a la terminal més propera.

És responsabilitat de tots els caps i/o directors de departament de portar un control de l’assistència dels seus equips, anotant en el sistema informàtic totes les incidències i absències aparegudes i, eventualment, justificant-les.

Recursos Humans té la potestat de verificar el seguiment realitzat per part dels caps i /o directors. En aquest sentit, el fet de ser tolerant per part dels caps/directors de departament respecte el control de les absències i incidències comportarà l’obertura d’un expedient disciplinari d’acord amb l’Ordinació de la funció pública.

El còmput d’hores de treball es fa de forma mensual (coincidint amb el període de nòmina). L’incompliment de la jornada laboral ordinària durant el termini del mes corrent, superior a 2 hores, es descompta del salari corresponent i és motiu d’obertura d’un expedient disciplinari d’acord amb l’Ordinació de la funció pública.

El preu hora es determina segons el càlcul del salari de dotze mesos, dividit per 52 setmanes i dividit per 40 hores.

A aquests efectes es prenen en compte els conceptes salarials de base retributiva, complement de lloc, complement de reajustament.

Article 5

Calendari de festes.

1 de gener (Any nou)

6 de gener (diada de Reis)

17 de gener (Sant Antoni)

Dilluns de carnaval

14 de març (Constitució)

Dijous Sant per la tarda (a partir de les 14h)

Divendres Sant

Dilluns de Pasqua

1 de maig (dia del treballador)

Dilluns de Pentecosta

15 d’agost (Mare de déu d’agost)

16 d’agost (Festa major de La Massana)

8 de setembre ( diada de Meritxell)

1 de novembre (Tot Sants)

8 de desembre (Immaculada Concepció)

24 de desembre tarda (a partir de les 14h)

25 de desembre (Nadal)

26 de desembre (Sant Esteve)

31 de desembre tarda (a partir de les 14h)

El Dijous Sant, el 24 de desembre i el 31 de desembre es computen com a mig dia de treball efectiu. Això no obstant, el llocs de treball que es desenvolupen en aquells serveis públics d’atenció ciutadana hauran de mantenir l’horari habitual. A títol enunciatiu i no limitatiu tenen aquesta condició el servei de circulació, biblioteca, servei d’atenció domiciliària, llar, neteja, jardins, manteniment d’edificis, i altres similars.

L’horari d’estiu que gaudeix el personal de l’edifici administratiu del comú és una jornada continuada de les 8h a les 15h. Aquest període s’inicia el dilluns anterior al dia de Sant Joan i finalitza el diumenge posterior a la diada de Meritxell.

En virtut de les atribucions que disposa, d’acord amb l’article 3 anterior, la Junta de Govern del Comú pot establir qualsevol altre tipus de jornada laboral, horari, calendari i/o durada.

Article 6

Ponts.

El cap de departament haurà de planificar els ponts que podran gaudir els empleats dels seus equips durant tot l’any i informar abans del 31 de gener al Departament de Recursos Humans per la seva validació final. A l’hora de fer aquesta planificació el cap ha de garantir que el departament no desatén el servei que li correspon.

Els caps/directors de departament, sempre que no afecti el bon funcionament dels seus serveis, poden autoritzar els canvis de data entre els seus empleats, prèvia comunicació al Departament de Recursos Humans.

Article 7

Permisos Administratius.

L’obtenció dels permisos administratius en les seves modalitats de retribuïts, retribuïts proporcionalment i no retribuïts previstos a l’ordinació de la funció pública, se sotmeten a les normes de procediment següents:

  1. - Permís administratiu per raó de matrimoni (retribuït).

    La persona interessada haurà de posar en coneixement del Director o Cap del departament, amb una antelació suficient i mitjançant la corresponent sol·licitud, la data de celebració del matrimoni. Aquesta sol·licitud serà tramesa al Departament de recursos humans que en donarà el tràmit corresponent.

    Posteriorment a la celebració del matrimoni i en el termini de 15 dies naturals l’interessat ha de trametre al Departament de recursos humans la documentació acreditativa del matrimoni, expedit per l’autoritat eclesiàstica o bé pel Registre Civil.

  2. Permís administratiu per naixement o adopció d’un fill (retribuït).

    La persona que hagi disposat d’un permís d’aquesta naturalesa disposa d’un termini de 15 dies naturals, comptats des de la data de finalització del referit permís administratiu, per lliurar al Director o Cap del departament corresponent, que ho trametrà al responsable del Departament de Recursos Humans, una còpia simple del certificat de naixement del Registre Civil o del certificat que acredita l’adopció emès per l’organisme públic competent en matèria d’adopció.

  3. - Permís administratiu per raó de defunció d’un familiar (retribuït).

    La persona que hagi beneficiat d’un permís d’aquesta naturalesa, disposa d’un termini de quinze dies naturals, comptats des de la data d’acabament del permís administratiu, per indicar i trametre, per escrit, al director/cap del departament corresponent, que ho adreçarà al responsable del Departament de Recursos Humans, el nom i el grau de parentiu que l’uneix amb el difunt, així com el lloc i la data de l’enterrament, adjuntant qualsevol tipus de document que acrediti la defunció (esquela, certificat, etc.).

  4. - Permís administratiu per raó d’una malaltia o estat greu d’un familiar o intervenció quirúrgica (retribuït).

    En la sol·licitud prèvia d’obtenció del permís, la persona interessada ha de fer constar el nom i el grau de parentiu que l’uneix amb el familiar afectat. Quan el personal de l’Administració fa ús del permís descrit disposa d’un termini de quinze dies, a comptar de l’acabament del permís, per indicar i trametre per escrit, al director/cap del departament corresponent, que ho adreçarà al responsable del Departament de Recursos Humans, el nom, el grau de parentiu que l’uneix amb el familiar afectat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR