Decret del 2-06-2010 pel qual s’aprova del Reglament d’organització i de funcionament de la Comissió Nacional d’Acreditació.

Decret pel qual s’aprova el Reglament d’organització i de funcionament de la Comissió Nacional d’Acreditació

Exposició de motius

El capítol 7 de la Llei 6/2009 de signatura electrònica, aprovada pel Consell General el 29 de desembre del 2009, estableix que el Govern, per mitjà de l’òrgan que es determini per via reglamentària, ha de controlar que els prestadors de serveis de certificació que emetin al públic certificats electrònics compleixin les obligacions establertes a la mateixa Llei. En compliment d’aquest mandat, el Govern aprova el Reglament intern d’organització i de funcionament de la Comissió Nacional d’Acreditació (CNAC). En aquest sentit, es regulen la composició, les competències, l’organització interna de la Comissió i el procediment per dur a terme la missió que li ha estat encomanada legalment.

A proposta del cap de Govern, el Govern, en la sessió del 2 de juny del 2010, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Decreta

Article únic

S’aprova el Reglament d’organització i de funcionament de la Comissió Nacional d’Acreditació, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament d’organització i de funcionament de la Comissió Nacional d’Acreditació

Article 1

Definició

  1. Es crea la Comissió Nacional d’Acreditació (CNAC), adscrita a Presidència, com a organisme administratiu de caràcter consultiu i deliberant que ha de vetllar per aconseguir un grau adequat de seguretat, qualitat i confiança en la prestació de serveis de certificació i per protegir degudament els drets dels usuaris.

  2. La CNAC és l’encarregada d’emetre declaracions a favor de l’habilitació d’entitats acreditadores de prestadors de serveis de certificació.

Article 2

Composició

La CNAC està integrada per cinc membres, tots en representació del Govern. Els membres de la CNAC designats pel Govern, per a un període de quatre anys, són:

  1. Una persona designada pel cap de Govern.

  2. El director del Departament d’Economia del ministeri encarregat de l’economia.

  3. El director del departament encarregat dels sistemes d’informació.

  4. El responsable encarregat de la seguretat dels sistemes d’informació.

  5. Un secretari designat pel cap de Govern.

Article 3

President

  1. La presidència de la CNAC recau en la persona de càrrec més elevat dins la Comissió o elegida pels membres directors de la Comissió.

  2. Les funcions del president són:

  1. Representar la Comissió.

  2. Convocar, establir l’ordre del dia i presidir les sessions.

  3. Dirimir els empats amb el seu vot.

  4. Signar les actes, les certificacions d’acords, els informes, les autoritzacions d’inspecció i els dictàmens.

Article 4

Vicepresident

  1. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR