Decret del 26-8-2013 d’aprovació del Reglament regulador de l’ús del servei del Bus Comunal per als infants i joves residents a la parròquia d’Andorra la Vella.

Decret

Vist que, el mes de juliol del 2007, el Comú d’Andorra la Vella va posar en funcionament el servei de Bus Comunal amb la finalitat d’apropar el ciutadà a zones en les quals no es disposava de transport públic, afavorint la mobilitat i la fluïdesa del trànsit rodat.

Alhora, el comú valora aquest servei com a mitjà per facilitar l’accés al lloc de treball des del punt de vista de la transversalitat de gènere.

Vist que el servei de Bus Comunal fou gratuït fins a mitjans de l’any 2008 i que està subvencionat en un 50% pel Comú d’Andorra la Vella.

Vist que aquest servei cobreix tres línies interconnectades, amb una freqüència de 15 a 30 minuts, de dilluns a dissabte de 7.00h a 21.30h i diumenges i festius de 9.00h a 21.00h, cada hora.

Que el bus amb destinació a cementiri i geriàtric compta amb sortides diàries a les 9.00h, 12.00h, 14.00h, 16.00h i 18.00h, des de la parada inici de la línia 1 (Sardana).

Que les línies del Bus Comunal són:

Línia 1: Santa Coloma – La Margineda

Línia 2: La Comella – Serradells

Línia 3: Ciutat de Valls – Gil Torres.

Vist que el comú va decidir establir la gratuïtat d’aquest servei per als posseïdors del carnet lliurat pel Govern anomenat Bus Lliure, per afavorir la mobilitat dels joves dins de la parròquia.

Atès que l’experiència de sis anys de funcionament del Bus Comunal ha evidenciat que les línies que apropen els ciutadans a centres educatius de la parròquia d’Andorra la Vella, especialment en període i horaris d’entrada i sortida escolar, es troben saturats pels usuaris del Bus Lliure de tot el país, impedint el normal ús del servei als usuaris de la parròquia d’Andorra la Vella que l’utilitzen per desplaçar-se als respectius domicilis i/o llocs de treball.

Atès que els escolars gaudeixen del Bus Lliure i del transport escolar per desplaçar-se als respectius centres educatius, i que el Comú d’Andorra la Vella no pot substituir-se en el servei de transport escolar ja que és una competència del Govern.

Pels motius expressats anteriorment, esdevé necessari regular, de manera senzilla i facilitadora, el transport del servei de Bus Comunal per als infants i joves de la parròquia amb la finalitat que puguin utilitzar el Bus Comunal sense limitació de viatges i horaris per un preu reduït i assolir millor els objectius pels quals fou implementat.

Atès la Constitució del Principat d’Andorra, del 14 de març...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR