Decret del 24-12-2013 pel qual s’aprova la modificació del Decret del 4-12-2013 d’actualització del calendari de vacunacions del Pla de vacunacions sistemàtiques obligatòries, publicat al BOPA núm. 59, any 25, de l’11 de desembre del 2013 i es torna a publicar íntegrament.

Decret pel qual s’aprova la modificació del Decret del 4-12-2013 d’actualització del calendari de vacunacions del Pla de vacunacions sistemàtiques obligatòries, publicat al BOPA núm. 59, any 25, de l’11 de desembre del 2013 i es torna a publicar íntegrament.

Vist que s’ha constatat un error en la disposició transitòria, punt 1, apartats a), b) i c), referent a l’edat en la qual han de rebre una dosi d’MCC, del Decret del 4-12-2013 d’actualització del calendari de vacunacions del Pla de vacunacions sistemàtiques obligatòries, publicat al BOPA núm. 59, any 25, de l’11 de desembre del 2013, es corregeix l’error detectat i per raons pràctiques i de seguretat jurídica es torna a publicar el Decret íntegrament:

Exposició de motius

Atès el que disposa l’apartat a) del paràgraf primer de l’article 4 del Decret de modificació del Reglament que regula el Pla de vacunacions sistemàtiques obligatòries, del 20 de juny del 2007, el calendari de vacunacions s’actualitza quan s’estimi necessari en funció de l’epidemiologia, de les innovacions científiques i de les vacunes disponibles del moment.

Tenint en compte l’evidència científica existent en el moment actual, l’epidemiolologia i les vacunes disponibles en el mercat, a proposta del ministeri encarregat de la salut, en consens amb el Consell Assessor de la Patologia Infecciosa, es modifica el calendari de vacunacions vigent amb la modificació de la pauta d’administració de diverses de les vacunes que actualment ja són presents en el calendari de vacunes i amb la introducció d’una nova vacuna.

Així doncs, el nou calendari de vacunacions presenta un canvi de pauta vacunal pel que fa a la vacuna antimeningocòccica conjugada C (MCC), de manera que es passa a l’administració d’una dosi d’aquesta vacuna durant el primer any de vida i dos dosis de record a posteriori, la primera durant el segon any de vida i la segona a l’inici de l’adolescència, amb l’objectiu de millorar i mantenir la immunitat de grup en el col·lectiu de joves i adults.

També hi ha un canvi de pauta vacunal pel que fa a la vacuna triple vírica (contra el xarampió, la rubèola i la parotiditis), de manera que es passa a administrar la primera dosi de la vacuna just a l’any de vida i la dosi de record a l’edat de tres anys amb l’objectiu de protegir al més aviat possible els infants susceptibles, mantenir una bona immunitat de grup i reforçar les estratègies d’eliminació del xarampió i la rubèola.

El tercer canvi és la introducció de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR