Ordinació de 19-12-2013 de preus públics de l’exercici 2014.

Ordinació

Atès el que disposen els articles 5 i 9 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns,

Atès l’establert al Capítol II del Títol III de la Llei 10/2003 de les finances Comunals,

El Comú de Canillo, en la sessió ordinària de Consell de data 19 de desembre del 2013, ha aprovat la següent:

Ordinació

de preus públics

Capítol I. Disposicions generals

Article 1

Naturalesa jurídica i definició

Els preus públics constitueixen recursos de dret públic de naturalesa no tributària, i són les contraprestacions exigides pels comuns per realitzar serveis o activitats en què concorrin alguna de les circumstàncies següents:

  1. Que es tracti de la utilització d’un bé de domini públic.

  2. Que la persona interessada sol·liciti el servei o la prestació de forma voluntària.

  3. Que el servei pugui ser prestat pel sector privat amb lliure concurrència.

Article 2

Obligats al pagament. Responsabilitats

  1. Els obligats al pagament dels preus públics comunals són aquelles persones físiques o jurídiques que els sol·liciten o se’n beneficien de la utilització privativa, o aprofitament especial degudament autoritzat d’un bé de domini públic comunal; o per la prestació de serveis.

  2. El Comú pot suspendre, salvat que existeixin normes determinades que ho prohibeixin, la prestació del servei quan les persones obligades al pagament incompleixin l’obligació d’aportar declaracions o dades sol·licitades pel Comú que siguin necessàries per determinar elements relatius a les tarifes, o bé quan no satisfacin les quotes vençudes, sense perjudici d’exigir el pagaments de preus públics i interessos de demora acreditats.

  3. Les accions i les omissions, tant intencionades com culposes, que ocasionin directament o indirectament, perjudici econòmic a les finances del Comú determinen l’exigència de responsabilitat civil, penal i administrativa, segons els casos.

Article 3

Gestió dels preus públics

El Comú de Canillo realitza les funcions de gestió, cobrament, comprovació, recaptació, inspecció i qualsevol altra funció referent als preus públics.

Article 4

Meritament

  1. Els preus públics són exigibles des de l’inici de la prestació del servei o de la prestació i de la utilització de domini públic, poden exigir en els casos en què es consideri oportú un dipòsit previ.

  2. Quan es tracti de serveis de cursos, tallers i ensenyaments el pagament s’efectua en el moment de formalitzar la matrícula o la inscripció.

  3. Si per causes no imputables a l’obligat al pagament, el servei o l’activitat no es desenvolupi, es procedirà a la devolució de l’import corresponent.

Article 5

Formes de pagament

Com a norma general, el pagament dels preus públics es fa efectiu a les oficines o en la mateixa instal·lació comunal. Els preus públics de tracte successiu seran facturats mitjançant càrrec domiciliat al compte de l’entitat bancària del Principat designada per l’obligat al pagament o bé per ingrés efectiu a les oficines comunals.

Article 6

Dipòsit previ

Es podran exigir pagaments anticipats o dipòsits previs a la realització del servei, i si el servei no s’arriba a prestar per motius no imputables a la persona sol·licitant, el Comú ha de retornar l’import.

Article 7

Reclamació de preus públics

Els deutes derivats dels preus públics poden ser exigits per la via administrativa i, en conseqüència, per la via del constrenyiment.

Capítol II. Preus públics per la utilització privativa o aprofitament especial degudament autoritzat dels subsòl o vol d’un bé de domini públic

Secció primera. Rètols i publicitat a la via pública.

Article 8

Instal·lació de rètols i publicitat

  1. Constitueix el fet generador l’autorització per al subministrament de rètols oficials indicadors d’activitats comercials, industrials, empresarials i professionals degudament autoritzades per radicar-se a la parròquia de Canillo. Així mateix també constitueix fet generador l’autorització per a la instal·lació de rètols publicitaris anunciant activitats comercials, industrials, empresarials i professionals degudament autoritzades per radicar-se a la parròquia de Canillo.

  2. Imports d’aquest preu públic:

    Elements i serveis de senyalització:

    · Rètol oficial indicador en fusta 1300 x 300 reflectant: 249,00 euros

    · Rètol oficial indicador en fusta 1300 x 500 reflectant: 359,00 euros

    · Rètol oficial indicador en fusta 1600 x 300 reflectant: 320,00 euros

    · Abraçadera simple d’alumini D.90: 25,00 euros

    · Abraçadera simple d’alumini D.114: 33,00 euros

    · Abraçadera doble d’alumini D.90: 30,00 euros

    · Abraçadera doble d’alumini D.114: 39,00 euros

    · Pal alumini bronze 3,5 m. D.90: 135,00 euros

    · Pal alumini bronze 3,5 m. D.114: 217,00 euros

    · Pal alumini bronze 4,5 m. D. 90: 173,00 euros

    · Pal alumini bronze 4,5 m. D. 114: 276,00 euros

    · Sabata d’alumini D. 90: 89,00 euros

    · Sabata d’alumini D. 114: 106,00 euros

    · Per col·locació d’un element complert (sabata, pal, abraçaderes i rètol): 152,00 euros

    · Per col·locació d’un rètol oficial indicador: 58,00 euros

    · Per retirada i canvi d’un element: 126,00 euros

    · Per retirada d’un rètol indicador: 47,00 euros

    · Manteniment rètol oficial indicador: 80,00 euros/any

    · Rètol publicitari: 320,00 euros/m2

  3. El preu públic corresponent a l’autorització dels rètols publicitaris i oficials indicadors merita a la data de la resolució favorable.

  4. El pagament s’efectua a la data de la resolució favorable directament a les oficines comunals o per càrrec domiciliat al compte de l’entitat bancària del Principat que el beneficiari designi, aquest darrer sistema de pagament és obligatori pel que fa a les liquidacions anyals successives.

    Secció segona. Instal·lació temporal d’elements a la via pública. Guals i estacionaments reservats. Terrasses.

Article 9

Instal·lació temporal d’elements a la via pública

  1. El fet generador és l’autorització favorable d’ocupació de la via pública per a la col·locació temporal de tanques d’obra, grues, bastides, contenidors, maquinària o altre material.

  2. L’import d’aquest preu és de 3,15 euros per metres lineals i dia.

  3. En cas d’ocupació temporal derivada de la realització d’una obra major de durada superior als tres mesos, l’import és el següent:

    - Durant el primer any de 0,32 euros per metre lineal i dia.

    - Segon i tercer any de 0,42 euros per metre lineal i dia.

  4. Aquest preu públic merita el primer dia de l’emplaçament del corresponent element a la via pública. El pagament del seu import es realitza en el moment de presentar la sol·licitud, però en el supòsit d’ocupació derivada de l’apartat 3r, el pagament s’efectua en el moment del lliurament de la resolució favorable, per ingrés davant les oficines comunals, o per càrrec domiciliat al compte de l’entitat bancària del Principat que designi l’obligat.

  5. L’emplaçament temporal d’elements a la via pública requerirà la prèvia autorització del Comú el qual marcarà els indrets de col·locació.

Article 10

Guals i estacionaments reservats

  1. El fet generador és l’autorització per la ubicació d’un gual o un estacionament reservat.

  2. L’import d’aquest preu és el següent:

    Imports:

    1. Placa de gual: 12,00 euros

    2. Pal i senyalització vertical de reserva d’estacionament: 176,00 euros

    3. Llicència de gual i manteniment de la senyalització horitzontal:

      · Permanent: 79,00 euros per metre lineal a l’any.

      · Per 12 hores (de 9 a 20 hores): 40,00 euros per metre lineal a l’any.

    4. Llicència de reserva d’estacionament i manteniment de la senyalització horitzontal:

      · Permanent: 79,00 euros per metre lineal a l’any

      · Per 12 hores (de 9 a 20 hores): 40,00 euros per metre lineal a l’any.

    5. Placa de gual provisional d’obres: 12,00 euros

    6. Llicència de gual provisional d’obres i manteniment de la senyalització horitzontal:

      - Permanent: 9,50 euros mensuals per metre lineal (preu mínim mensual)

      - Per 12 hores: 5,25 euros mensuals per metre lineal (preu mínim mensual)

  3. El preu públic es merita des de l’autorització favorable.

    El pagament dels imports referits a l’anterior apartat amb les lletres c) i d) s’efectua anyalment. Pel que fa els imports relacionats amb les lletres a) i b) es fan efectius en el moment de la resolució favorable, i cada vegada què sigui necessària la seva restitució.

  4. El pagament s’efectua directament a les oficines comunals, en cas de primeres autoritzacions, i per càrrec domiciliat al compte que el beneficiari designi en una entitat bancària del Principat, pel que fa a les liquidacions anyals successives.

  5. El Comú es reserva el dret de retirar els elements de senyalització instal·lats, en cas d’impagament.

Article 11

Terrasses

  1. El fet generador d’aquest preu és l’autorització de reserva d’espai a la via pública per a la instal·lació temporal de terrasses de bars i restaurants (Reglament de 25-4-2013 regulador de les autoritzacions de terrasses de bar de la parròquia de Canillo, BOPA núm. 2 de data 25/04/2013).

  2. La instal·lació en espais públics de terrasses de bars i restaurants o establiments amb activitats anàlogues, es limita al període indicat en la sol·licitud d’instal·lació. Fora d’aquest període, els titulars de les corresponents autoritzacions o llicències han de retirar tots els elements que ocupin els espais públics. En cas contrari, el Comú pot retirar-los, i en aquest supòsit van a càrrec del titular de l’autorització o llicència totes les despeses que l’actuació pugui generar, a banda de les sancions que s’escaiguin

  3. Les persones sol·licitants de l’autorització o llicència han d’acreditar, de forma prèvia a l’obtenció de la resolució administrativa i durant la seva vigència, la contractació i manteniment d’una pòlissa d’assegurança que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR