Ordinació de 19-12-2013 pressupostària de l’exercici 2014.

ORDINACIÓ-

Atesa la Llei General de les Finances Públiques, de data 19 de desembre de 1996, la Llei de finances comunals, de data 27 de juny del 2003,i l’Ordinació d’atorgament de subvencions a activitats socioculturals, esportives, benèfiques i de lleure de data 21 de març del 2002, així com les modificacions de les esmentades normatives;

El Comú de Canillo, en la sessió de Consell celebrada el dia 19 de desembre de 2013 ha aprovat el pressupost econòmic per a l’exercici 2014 i el text articulat que l’acompanya.

Capítol primer. Els crèdits i llurs modificacions.

Article 1

Àmbit del pressupost

En el pressupost del Comú per a l’exercici 2014, pel període comprés entre l’1 de gener i el 31 de desembre, s’integren les obligacions que es poden contreure i la previsió d’ingressos que les financen, derivades de l’organització de les diferents unitats administratives que formen part de l’estructura orgànica del Comú de Canillo, la memòria així com les previsions dels plans d’actuacions d’ENSISA i del Palau de Gel d’Andorra.

Article 2

Estat d’ingressos i despeses

  1. En l’estat de despeses del Comú de Canillo es concedeixen crèdits per fer front a les despeses per un import total de 10.395.097 euros amb uns crèdits de despeses corrents per un import total de 6.700.919 euros i uns crèdits per despeses de capital per un import de 3.694.178 euros.

  2. En l’estat de comptes de la societat E.N.S.I.S.A. per la temporada 2013/2014 es concedeixen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un total de 25.689.048 euros. Els recursos previstos durant l’exercici se xifren en 26.478.470 euros.

  3. En l’estat de comptes del Palau de Gel d’Andorra es concedeixen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un total de 1.359.404 euros. Els recursos previstos durant l’exercici se xifren en 1.359.404 euros

  4. El pressupost de despeses del Comú de Canillo es finança amb els drets econòmics que es preveuen liquidar durant l’exercici, especificats en l’estat d’ingressos i estimats en un total de 10.395.097 euros.

Article 3

Estructura pressupostària

L’estat de despeses del pressupost s’estructura segons la classificació orgànica, econòmica i funcional. La classificació administrativa agrupa els crèdits segons els diferents òrgans encarregats de la gestió de la despesa. La classificació econòmica atén la naturalesa de les despeses dins de la classificació administrativa, diferenciades en despeses corrents, despeses de capital i variació d’actius i passius financers. Els crèdits s’ordenen per capítols, articles, conceptes i subconceptes. La classificació funcional pren en consideració la finalitat de les despeses i agrupa les àrees d’actuació. Respon a un sistema d’objectius que serveix de marc a la gestió pressupostària i permet conèixer-ne l’acompliment.

Es presenten les despeses corrents (personal, consum de béns i serveis, despeses financeres i transferències corrents), les despeses de capital (inversions i transferències de capital), i les variacions d’actius i passius financers.

Article 4

Vinculació dels crèdits pressupostaris

Els crèdits especificats en l’estat de despeses tenen caràcter vinculant a nivell de concepte.

Article 5

Transferències de crèdit

  1. A efecte dels articles 71 i 72 de la Llei de les finances comunals, no es consideren crèdits extraordinaris, ni suplements de crèdit les transferències de crèdit de despeses corrents a partides també de despesa corrent no dotades inicialment en el pressupost, però previstes com a concepte.

  2. La junta de govern, previ informe de la Intervenció pot autoritzar transferències de crèdit relatives a despeses corrents, amb les limitacions següents:

    1. Es poden referir només als crèdits inclosos en una mateixa Comissió

    2. No poden afectar els crèdits per a remuneracions de personal, ni les despeses financeres, ni els crèdits aprovats per ordinacions de crèdits extraordinàries o suplements de crèdits.

    3. No poden reduir crèdit per a despeses destinades a subvencions nominatives ni els augmentats per suplements o transferències de crèdit.

    4. No poden minorar crèdits ampliables

  3. La Junta de Govern, previ informe de la Intervenció, pot aprovar transferències de crèdit de despeses d’inversió real fins a un límit màxim del 10% dels crèdits autoritzats per a les despeses d’inversió real del pressupost de l’exercici.

  4. Les transferències relatives a despeses de capital es tramiten com els crèdits extraordinaris i els suplements de crèdit.

  5. La Junta de Govern, a proposta de les Comissions afectades, poden autoritzar les transferències de crèdits pressupostàries que resultin necessàries a conseqüència de possibles reorganitzacions administratives que afectin a un o més departaments. Aquestes operacions no poden comportar, en cap cas, un increment global de crèdit pressupostari.

Article 6

Crèdits ampliables

En qualsevol cas, en aplicació de l’article 73 de la Llei de les Finances Comunals, tenen caràcter d’ampliables fins a una suma igual a les obligacions que calgui comprometre, amb el compliment previ de les normes vigents, els crèdits següents:

  1. Els que es destinin al pagament d’interessos i amortitzacions de préstecs.

  2. Els crèdits destinats a satisfer, mitjançant sentència judicial ferma, les responsabilitats pecuniàries i aquelles altres despeses derivades de preceptes legals.

  3. El capítol 1 del pressupost “Despeses de personal”, excepte noves contractacions.

  4. Les despeses finançades amb afectació d’ingressos determinats

Article 7

Crèdits extraordinaris

Quan calgui contreure obligacions que comportin despeses no incloses en el pressupost comunal i que, atesa llur necessitat i/o urgència, no es puguin ajornar fins a l’exercici següent. El Consell de Comú pot aprovar, previ informe de la Intervenció, un Crèdit Extraordinari, indicant els ingressos concrets destinats a finançar-lo, i que poden ser els següents:

- Més recaptació d’ingressos respecte als previstos

- Transferència d’altres crèdits que s’estimin reduïbles

- Nou endeutament

- Disminució de la tresoreria

- Venda de béns patrimonials

Article 8

Suplements de Crèdits

Quan calgui contreure obligacions que comportin despeses la dotació de les quals sigui insuficient per satisfer-les i que, atesa llur necessitat i urgència, no es puguin ajornar fins a l’exercici següent. El Consell de Comú, previ informe de la Intervenció, pot aprovar un Suplement de Crèdit, essent aplicables les normes de l’article anterior.

Article 9

Avenços de fons

En cas d’extrema urgència, la Junta de Govern pot autoritzar els Cònsols, a atorgar avançaments de fons per tal de finançar despeses no dotades o amb dotació insuficient, amb un límit màxim del 5% dels crèdits autoritzats en l’estat de despeses. Aquests avenços de fons han de ser objecte de ratificació posterior amb aprovació, per part del Consell de Comú, de crèdits extraordinaris o suplements de crèdit. Si el Consell de Comú no aprova els crèdits extraordinaris o els suplements de crèdit, els avenços de fons es cancel·laran a càrrec dels crèdits existents que acordi la Junta de Govern.

Article10

Generació de crèdits

Poden generar crèdits, o si és el cas, ampliació de crèdits, dins l’estat de despeses del pressupost els ingressos derivats de les operacions següents:

  1. Aportacions de persones físiques o jurídiques exigibles d’acord amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR