Decret del 22-4-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, d' obertura d' algunes activitats comercials.

Fecha de publicación22 Abril 2020
Fecha22 Abril 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta54
GD20200422_15_01_54

Decret

Decret del 22-4-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, d' obertura d' algunes activitats comercials.

Exposició de motius

La necessitat de reduir al mínim les interaccions físiques entre les persones amb la finalitat d' evitar l' increment descontrolat de contagis va conduir el Govern a adoptar mesures tant dràstiques com necessàries que van comportar, entre altres coses, el tancament de la majoria de les activitats comercials del Principat. Des de l' inici d' aquesta situació d' emergència sanitària, únicament han pogut obrir amb certa normalitat les activitats considerades estrictament essencials.

Algunes activitats professionals es limiten a atendre urgències amb torns de guàrdia o permanència d' acord amb el que s' estableix en el Decret del 17-3-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 (l' annex 2 del qual va ser modificat pel Decret del 18-3-2020).

El conjunt de totes les mesures adoptades, sobretot les de tancament d' activitats de tota naturalesa i de distanciament social, s' ha traduït en un aplanament de la corba de contagis que ara permet flexibilitzar una mica la paralització a què s' ha sotmès l' economia del Principat.

Així doncs, donada l' evolució de la situació epidemiològica i de conformitat amb el manament contingut en l' apartat 2 de la disposició final segona de la Llei 3/2020, del 23 de març, de mesures excepcionals i urgents per la situació d' emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2, escau obrir per fases unes quantes activitats per tal que puguin ser ateses algunes de les necessitats de la població.

Ara però, l' aplicació d' aquesta regulació puntual i extraordinària que permet, entre altres, l' inici de l' activitat comercial, sense ometre les mesures sanitàries que el Ministeri de Salut ha publicat, requereix algunes modificacions com la d' autoritzar l' obertura d' un seguit d' activitats que estan interrelacionades entre elles.

Per motius de seguretat jurídica es torna a aprovar el decret sencer i es deroga el que fou aprovat el 17 d' abril del 2020.

Per tot això, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, el Govern, en la sessió de data 22 d' abril del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Àmbit d' aplicació

1. Les activitats econòmiques que poden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR