Decret del 13-5-2020 pel qual s' aprova el Reglament de quota de les autoritzacions d' immigració de residència sense treball.

Fecha de publicación14 Mayo 2020
Fecha13 Mayo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta66
GQ20200513_15_10_13

Decret

Decret del 13-5-2020 pel qual s' aprova el Reglament de quota de les autoritzacions d' immigració de residència sense treball.

En aplicació dels articles 5 i 23 de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d' immigració, el Govern determina la política general en matèria d' immigració en funció de les necessitats socials i econòmiques del país. La llei preveu diverses categories d' autoritzacions d' immigració de residència sense treball: l' autorització de residència sense activitat lucrativa, l' autorització de residència per a professionals amb projecció internacional, l' autorització de residència per raons d' interès científic, cultural i esportiu, i l' autorització de residència per ingrés en centres geriàtrics privats o per ingrés en centres de cures mèdiques o terapèutiques privats. Periòdicament, i segons les necessitats del país, el Govern aprova les quotes necessàries, la darrera de les quals es va aprovar el dia 8 de març del 2017 de conformitat amb les disposicions de l' article 23, apartat 10, de la Llei.

En concret, el Govern va aprovar en aquell moment un contingent de 600 autoritzacions d' immigració de residència sense treball, 490 de les quals per a residents sense activitat lucrativa, 30 de les quals per a professionals amb projecció internacional, 50 de les quals per a residents per raons d' interès científic, cultural i esportiu, i 30 de les quals per a residents per ingrés en centres geriàtrics privats o per ingrés en centres de cures mèdiques o terapèutiques privats. Atès que d' aleshores ençà el contingent esmentat gairebé s' ha esgotat, convé fixar un nou contingent de quota d' un mateix abast, per seguir donant resposta a la necessitat d' incrementar l' atractiu del Principat d' Andorra com a destinació de persones estrangeres que responen a perfils concrets i determinats.

Aquest Reglament es divideix en tres articles, que en fixen l' objecte i determinen el nombre total i desglossat de les autoritzacions que són objecte de la quota que s' aprova, així com les condicions de concessió i els requisits per renovar les autoritzacions. També consta d' una disposició derogatòria que dimana del fet que el contingent de quota que era objecte del darrer Reglament vigent en aquesta matèria no s' ha esgotat totalment.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta del ministre de Justícia i Interior, el Govern, en la sessió del 13 de maig del 2020, aprova aquest Decret amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR