Decret 108/2021, del 31-3-2021, pel qual s' aprova el pla d' estudis del màster en educació de la Universitat d' Andorra.

Fecha de publicación07 Abril 2021
Fecha31 Marzo 2021
Número de Gaceta40
SecciónGovern
GD20210401_13_29_52

Decret 108/2021, del 31 de març del 2021

Decret 108/2021, del 31-3-2021 pel qual s' aprova el pla d' estudis del màster en educació de la Universitat d' Andorra.

Exposició de motius

La Llei 14/2018, del 21 de juny, de l' ensenyament superior preveu que els plans d' estudis de les titulacions estatals siguin elaborats per les universitats i aprovats pel Govern, amb l' acreditació prèvia de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra (AQUA).

Vist que les titulacions andorranes de caràcter estatal, d' acord amb els principis que regeixen l' Espai Europeu d' Ensenyament Superior, s' estructuren en tres cicles: el primer cicle condueix al títol de bàtxelor, el segon cicle al de màster i el tercer cicle al de doctor;

Vist el Decret del 24-10-2018 d' establiment del títol estatal de màster en educació;

Vista la proposta de creació del pla d' estudis del títol estatal de màster en educació presentada per la Universitat d' Andorra al Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior;

Vista l' acreditació favorable del pla d' estudis del màster en educació, emesa per l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra;

D' acord amb aquestes consideracions, el Govern, en la sessió del 31 de març del 2021, a proposta de la ministra d' Educació i Ensenyament Superior i amb l' objectiu de donar caràcter estatal al pla d' estudis presentat, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Pla d' estudis

1. El pla d' estudis té una càrrega de treball de 120 crèdits europeus o ECTS (Sistema europeu de transferència de crèdits), l' assoliment dels quals s' acredita amb el títol de màster en educació.

2. La durada dels estudis per obtenir el títol de màster en educació és de dos cursos acadèmics a temps complet, amb una estructura semestral. Aquests estudis també es poden cursar a temps parcial adequant-ne la durada.

3. La unitat de mesura de cadascun dels mòduls és el crèdit europeu, d' acord amb el que estableix l' article 8 de la Llei 14/2018, del 21 de juny, de l' ensenyament superior.

4. Els 120 crèdits europeus del programa de formació es desglossen en itineraris, els quals engloben mòduls, de la forma següent:

a) 80 crèdits europeus obligatoris: 30 de l' itinerari de cultura democràtica, 30 de l' itinerari d' intervenció educativa o de l' itinerari d' ensenyament especialitzat, i 20 del treball de fi de màster.

b) 40 crèdits europeus optatius, per escollir entre: 20 de l' itinerari de gestió de projectes i centres; 20 de l' itinerari de tecnologies de l' aprenentatge i de la comunicació; 20 de mobilitat, i 30 de l' itinerari d' ensenyament especialitzat, que només poden escollir les persones que accedeixen al màster en educació amb una titulació de primer cicle que no sigui la del bàtxelor en ciències de l' educació o equivalent. Les persones que, per arribar als 40 ECTS optatius, escullin aquests 30 ECTS de l' itinerari d' ensenyament especialitzat, han d' escollir els restants 10 ECTS de mobilitat.

5. La titulació s' imparteix en la modalitat semipresencial.

6. Les llengües vehiculars de l' ensenyament són el català, el castellà i l' anglès.

7. El màster en educació és una titulació de nivell 4 del Marc andorrà de titulacions d' ensenyament superior (MATES).

Article 2. Requisits

L' obtenció del títol de màster en educació requereix:

a) Haver superat tots els crèdits del pla d' estudis corresponent, aprovat pel Govern d' acord amb les disposicions d' aquest Decret.

b) Haver pagat els drets d' expedició del títol corresponent.

Article 3. Mencions i perfil professional

1. Mencions

Depenent de l' itinerari o itineraris optatius que se superin, es pot obtenir una o més mencions:

- Menció en ensenyament especialitzat.

- Menció en gestió de projectes i centres.

- Menció en tecnologies de l' aprenentatge i de la comunicació.

2. Perfil professional

L' obtenció del títol de màster en educació permet exercir com a expert/a en el disseny de programes per desenvolupar competències per a una cultura democràtica dirigits a institucions educatives i socials. També permet accedir a estudis de tercer cicle (doctorat).

A més, depenent de la titulació amb què s' accedeixi al màster en educació i les mencions obtingudes, les persones titulades poden exercir altres funcions.

Si les persones titulades amb el màster en educació hi han accedit amb:

a) Una titulació de bàtxelor en ciències de l' educació o equivalent, poden exercir com a experts en l' àmbit de la intervenció especialitzada.

b) Altres titulacions de primer cicle, poden exercir com a professors de segona ensenyança, batxillerat i formació professional de l' àrea de coneixement amb què s' accedeixi al màster.

Si les persones titulades amb el màster en educació han obtingut la menció en:

a) Ensenyament especialitzat, poden exercir com a experts en l' àmbit de la intervenció especialitzada.

b) Gestió de projectes i centres, poden exercir com a experts en la direcció d' institucions educatives.

c) Tecnologies de l' aprenentatge i de la comunicació, poden exercir com a experts en el disseny i el desenvolupament de projectes d' aprenentatge en línia.

Article 4. Requisits d' accés

Per accedir al màster en educació cal complir les condicions que estableix el Decret del 17-6-2020 pel qual s' aprova el Reglament de l' accés als nivells de l' ensenyament superior estatal.

Article 5. Estructura del pla d' estudis

1. El pla d' estudis s' estructura en quatre semestres, dos cursos acadèmics a temps complet.

2. Cada semestre té 30 crèdits europeus. Un crèdit europeu equival a 30 hores de càrrega de treball per a l' estudiant.

3. El pla d' estudis està format per:

a) Itineraris que s' estructuren en mòduls.

b) L' opció de cursar 20 crèdits europeus de mobilitat.

c) Un treball de fi de màster.

Itinerari de cultura democràtica (30 ECTS): aquest itinerari és obligatori i s' orienta a oferir respostes educatives a partir de la interpretació de les necessitats i els conflictes de la realitat social, cultural i econòmica actual, en línia amb els valors promoguts pel Consell d' Europa.

Mòdul 1. Fonaments de la cultura democràtica (10 ECTS)

Mòdul 2. Educació per a la cultura democràtica (10 ECTS)

Mòdul 3. Mediació, cultura del diàleg i gestió de conflictes (5 ECTS)

Mòdul 4. Estada formativa o treball final d' itinerari (5 ECTS)

Itinerari d' intervenció educativa (30 ECTS): aquest itinerari s' orienta a la formació inicial del professorat dels ensenyaments de segona ensenyança, batxillerat i formació professional en una escola inclusiva. L' itinerari ofereix formació bàsica en didàctica, especialitzada per àrees de coneixement, i una estada formativa en centres educatius.

Aquest itinerari és obligatori si s' accedeix als estudis amb una titulació de primer cicle que no sigui el bàtxelor en ciències de l' educació o equivalent. Si s' accedeix als estudis amb la titulació de bàtxelor en ciències de l' educació o equivalent, no es pot cursar atès que es considera que les competències d' aquest itinerari ja s' han adquirit.

Mòdul 1. Aprenentatge i contextos educatius (10 ECTS)

Mòdul 2. Didàctica general i desplegament curricular (5 ECTS)

Mòdul 3. Didàctiques específiques (10 ECTS)

Mòdul 4. Estada formativa (5 ECTS)

Itinerari d' ensenyament especialitzat (30 ECTS): aquest itinerari s' orienta a la intervenció, en atenció a la diversitat i en entorns inclusius, amb alumnes que presenten altes capacitats o importants dificultats d' aprenentatge. Permet donar continuïtat al bàtxelor en ciències de l' educació en l' àmbit de l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR