Correcció d' errata del 25-5-2022 relativa al Decret 205/2022, del 18-5-2022, d' aprovació del Reglament de quota especial de les autoritzacions d' immigració temporals per a les activitats de la temporada d' estiu del 2022 en el sector hoteler.

Fecha de publicación25 Mayo 2022
Fecha25 Mayo 2022
SecciónGovern
Número de Gaceta65
GD20220525_14_59_14

Correcció d' errata

Correcció d' errata del 25-5-2022 relativa al Decret 205/2022, del 18-5-2022, d' aprovació del Reglament de quota especial de les autoritzacions d' immigració temporals per a les activitats de la temporada d' estiu del 2022 en el sector hoteler.

Vist que s' ha constatat un error de transcripció en el Decret 205/2022, del 18-5-2022, d' aprovació del Reglament de quota especial de les autoritzacions d' immigració temporals per a les activitats de la temporada d' estiu del 2022 en el sector hoteler, publicat al BOPA núm. 64 de data 25-5-2022, es torna a publicar íntegrament.

' Decret 205/2022, del 18 de maig del 2022

Decret 205/2022, del 18-5-2022, pel qual s' aprova el Reglament de quota especial de les autoritzacions d' immigració temporals per a les activitats de la temporada d' estiu del 2022 en el sector hoteler.

De conformitat amb les disposicions de l' apartat 7 de l' article 23 de la Llei 9/2012, de modificació de la Llei qualificada d' immigració, el Govern pot acordar, per un període limitat, una quota especial d' autoritzacions d' immigració temporals destinada a cobrir les necessitats de mà d' obra que no han estat satisfetes pel mercat de treball interior. L' augment de l' activitat productiva que està experimentant el Principat d' Andorra, combinat amb la manca important de mà d' obra que pateix el sector hoteler, fa necessària l' aprovació del contingent d' immigració que s' estableix en aquest Reglament, ja que altrament no seria possible que moltes empreses poguessin garantir un servei correcte i adequat.

Després de temps difícils, econòmicament parlant, com a conseqüència de la crisi sanitària, inicialment, derivada posteriorment en crisi econòmica i social, sembla que l' economia andorrana torna a veure la llum i reprèn el seu ritme anterior a la pandèmia, fet que permet a moltes empreses que van haver de suspendre temporalment la seva activitat poder reprendre-la. No obstant això, aquesta recuperació econòmica i represa de l' activitat ha topat amb una mancança molt important de mà d' obra destinada a fer funcionar totes aquestes empreses de serveis i que el nombre de persones inscrites al Servei d' Ocupació no permet cobrir. Per tant, en vista de la situació existent, és necessari acordar per al proper període estival, durant el qual les previsions auguren un important nombre de turistes al país, un contingent de quota de 700 autoritzacions a fi de permetre el funcionament correcte de la nostra economia.

Aquest contingent de quota ha pres en consideració les demandes del sector hoteler i les dades de què disposa el Servei d' Ocupació, arran de les quals es pot afirmar que no es poden satisfer totes les necessitats que requereix el mercat laboral andorrà. El Govern manté el compromís de prioritzar l' accés a l' ocupació de les persones nacionals i residents d' acord amb l' article 23, apartat 3, de la Llei qualificada d' immigració, però la notable manca de mà d' obra davant les bones previsions econòmiques per a la propera campanya estival fa imprescindible l' aprovació d' aquesta quota especial; en comparació amb la quota de la passada temporada d' hivern, aquesta quota manté els principals requisits, com són el sanitari i el de formació i experiència dels sol·licitants. Finalment, s' ha actualitzat la graella salarial d' acord amb la variació de l' índex de preus de consum.

Aquest Reglament es desglossa en onze articles, que en defineixen l' objecte i la terminologia i determinen les activitats laborals concernides; fixen el nombre d' autoritzacions que són objecte de la quota especial aprovada des d' una perspectiva global, i les condicions per concedir-les; incideixen en els requisits salarials, de titulació i d' experiència, així com en els visats i les despeses de repatriació; determinen la possibilitat excepcional d' ampliar el nombre d' autoritzacions, i regulen el termini de presentació de les sol·licituds, la vigència de les autoritzacions concedides i les vicissituds derivades del canvi de lloc treball. Finalment, el Reglament consta d' un annex amb dos taules que estableixen la classificació salarial de les ocupacions concretes que s' encabeixen en la quota especial que s' aprova i l' import de la pensió alimentària i l' allotjament.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR