Decret 240/2021, del 21-7-2021, pel qual s' aprova el pla d' estudis del màster en humanitats de la Universitas Europaea IMF.

Fecha21 Julio 2021
Fecha de publicación28 Julio 2021
SecciónGovern
Número de Gaceta83
GD20210722_09_15_31

Decret 240/2021, del 21 de juliol del 2021

Decret 240/2021, del 21-7-2021, pel qual s' aprova el pla d' estudis del màster en humanitats de la Universitas Europaea IMF.

Exposició de motius

La Llei 14/2018, del 21 de juny, de l' ensenyament superior preveu que les universitats elaborin els plans d' estudi de les titulacions estatals i que el Govern els aprovi, amb l' acreditació prèvia de l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra (AQUA).

Vist que les titulacions andorranes de caràcter estatal, d' acord amb els principis que regeixen l' Espai Europeu d' Ensenyament Superior, s' estructuren en tres cicles: el primer cicle condueix al títol de bàtxelor, el segon cicle al de màster, i el tercer cicle al de doctor/a;

Vist el Decret del 19-11-2014 pel qual s' estableix el títol estatal de màster en humanitats;

Vista la proposta de creació del pla d' estudis del títol estatal de màster en humanitats, presentada per la Universitas Europaea IMF al Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior;

Vista l' acreditació favorable del pla d' estudis del màster en humanitats emesa per l' Agència de Qualitat de l' Ensenyament Superior d' Andorra;

D' acord amb aquestes consideracions, el Govern, en la sessió del 21 de juliol del 2021, a proposta de la ministra d' Educació i Ensenyament Superior i amb l' objectiu de donar caràcter estatal al pla d' estudis presentat, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1.Pla d' estudis

1. El pla d' estudis té una càrrega de treball de 120 crèdits europeus o ECTS (European Credit Transfer System), l' assoliment dels quals s' acredita amb el títol de màster en humanitats.

2. La durada dels estudis per obtenir el títol de màster en humanitats és de dos cursos acadèmics a temps complet, dividits en quatre semestres. Aquests estudis també es poden cursar a temps parcial adequant-ne la durada.

3. La unitat de mesura de les unitats d' ensenyament és el crèdit europeu, d' acord amb el que estableix l' article 8 de la Llei 14/2018, del 21 de juny, de l' ensenyament superior.

4. Els 120 crèdits europeus del programa de formació es desglossen en unitats d' ensenyament: 9 obligatòries de 12 ECTS, un total de 108 ECTS, i una de lliure elecció de 12 ECTS.

5. La titulació s' imparteix en la modalitat virtual.

6. Les llengües vehiculars de l' ensenyament són la llengua catalana, la castellana i l' anglesa. En un futur es pot incorporar la llengua francesa o la portuguesa si s' identifica un públic suficient que les tingui com a primera llengua per seguir els estudis proposats.

7. El màster en humanitats és una titulació de nivell 4 del Marc andorrà de titulacions d' ensenyament superior (MATES).

Article 2. Requisits

L' obtenció del títol de màster en humanitats requereix:

a) Haver superat tots els crèdits del pla d' estudis corresponent, aprovat pel Govern d' acord amb les disposicions d' aquest Decret.

b) Haver pagat els drets d' expedició del títol corresponent.

Article 3. Perfil i competències

1. Perfil professional

Les persones titulades en el màster en humanitats són capaces de desenvolupar tasques tant en institucions públiques com en empreses privades pertanyents a diferents àmbits: educatiu, cultural, polític, social i turístic, així com en el sector de la comunicació i de la difusió de la informació.

2. Competències

Els estudiants han de desenvolupar les competències transversals i específiques següents:

1. Competències transversals:

a) Capacitat per comunicar-se de manera efectiva, tant oralment com per escrit, pel que fa a qüestions complexes, tant amb públics especialitzats com no.

b) Capacitat per identificar, analitzar de forma crítica, sintetitzar i resoldre problemes per adaptar-se a situacions noves o complexes.

c) Capacitat d' utilitzar, innovar i aplicar les tecnologies de la informació.

d) Capacitat per treballar tant de forma autònoma com en equips multidisciplinaris i en contextos internacionals.

e) Capacitat per a l' autocrítica, el rigor i la realització d' un treball de qualitat.

f) Capacitat per formular hipòtesis de manera coherent, analitzant-les de forma crítica, i validar-les.

g) Capacitat per cercar, analitzar, organitzar i sintetitzar informació fragmentària provinent de fonts diverses i en un entorn especialitzat.

h) Capacitat per prendre decisions i aplicar els coneixements, d' acord amb valors ètics i pràctiques socialment responsables, i dins del marc legal.

i) Capacitat per planificar i organitzar les pròpies necessitats d' aprenentatge i actualitzar coneixements de manera autodirigida i autònoma.

2. Competències específiques:

a) Capacitat per analitzar aspectes de la realitat des de diferents disciplines humanístiques.

b) Capacitat per integrar en un discurs humanístic multidisciplinari aportacions provinents de camps de coneixement diferents.

c) Capacitat per identificar i definir problemàtiques de la humanitat aprofundint en l' anàlisi històrica, social i cultural.

d) Capacitat per reflexionar des de les metodologies de les humanitats sobre els problemes i els reptes que planteja el món actual.

e) Capacitat per aplicar les habilitats bàsiques de recerca en àmbits humanístics.

f) Capacitat per abordar críticament els debats bastits a l' arena política i social a l' entorn d' aspectes de la realitat cultural.

g) Capacitat per identificar l' evolució dels elements que configuren de l' humanisme.

h) Capacitat per integrar críticament les diferents perspectives i enfocaments de l' anàlisi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR