Decret 44/2023, del 25-1-2023, d' aprovació del Reglament de funcionament de l' Institut Andorrà de les Dones.

Fecha de publicación26 Enero 2023
Fecha25 Enero 2023
Número de Gaceta12
SecciónGovern
GR20230126_08_30_00

Decret 44/2023, del 25 de gener del 2023

Decret 44/2023, del 25-1-2023, d' aprovació del Reglament de funcionament de l' Institut Andorrà de les Dones.

Exposició de motius

L' Institut Andorrà de les Dones, creat mitjançant la Llei 6/2022, del 31 de març, per a l' aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d' oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, es configura com una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica i patrimoni propis amb plena capacitat per complir les seves finalitats. En aquest sentit, la missió principal de l' Institut Andorrà de les Dones és promoure la participació de les dones en la vida política, cultural, econòmica i social en igualtat de condicions i d' oportunitats que els homes, així com prevenir i eliminar les discriminacions per raó de sexe.

L' article 27 de la Llei 6/2022 de referència fixa les funcions, els objectius, les competències, l' organització i el finançament de l' Institut Andorrà de les Dones. Així mateix, la disposició final dinovena de la llei esmentada encomana al Govern el desenvolupament reglamentari del règim de funcionament.

En compliment del manament legal, es promou aquest Reglament, que es desglossa en sis articles, que defineixen el funcionament intern i completen la regulació legal de l' Institut Andorrà de les Dones.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta de la ministra d' Afers Socials, Joventut i Igualtat, el Govern, en la sessió del 25 de gener del 2023, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article únic

S' aprova el Reglament de funcionament de l' Institut Andorrà de les Dones, que entrarà en vigor l' endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra.

Reglament de funcionament de l' Institut Andorrà de les Dones

Article 1. Objecte del Reglament

Aquest Reglament té com a objecte desenvolupar i completar la regulació de l' Institut Andorrà de les Dones establerta en la Llei 6/2022, del 31 de març, per a l' aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d' oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes (en endavant, ' Llei 6/2022' ).

Article 2. Estructura orgànica

1. L' Institut, d' acord amb l' article 27 de la Llei 6/2022, es regeix pels òrgans següents:

a) La Secretaria General, integrada per una persona de reconeguda trajectòria en l' àmbit de la igualtat de tracte i d' oportunitats entre dones i homes, i designada pel Govern a proposta del o de la cap de Govern.

b) La Comissió Executiva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR