Decret del 5-12-2012 d’aprovació del Reglament del joc del bingo.

Decret d’aprovació del Reglament del joc del bingo

Exposició de motius

Des que es va aprovar la Llei del joc del bingo, el 28 de novembre de 1996, fins a l’actualitat, s’han fet diverses modificacions d’aquesta norma legal; la darrera és la Llei 28/2012, de modificació de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001 (d’ara endavant, la Llei).

La important i àmplia reforma introduïda per la Llei justifica la redacció d’un nou Reglament del joc de bingo, que substitueixi el Reglament fins ara en vigor.

Aquest nou Reglament manté bona part de l’articulat anterior pel que fa tant als procediments per a l’autorització del funcionament de les sales, com a l’exercici del bingo tradicional amb cartrons físics. D’altra banda, en el nou text s’inclouen novetats importants relacionades amb l’ús de cartrons virtuals, el joc del bingo interconnectat amb cartrons virtuals i l’explotació de les màquines de videobingo a les sales de bingo autoritzades que es preveuen en la Llei.

També es despleguen les mesures previstes per la Llei relatives a la formació del personal, i es potencien les funcions i potestats de les persones encarregades del control d’accés a les sales on es porta a terme aquesta activitat lúdica. En aquest sentit s’estableix un marc que permet assegurar una protecció adequada de les dades personals alhora que s’assegura un nivell de vigilància que garanteix el compliment de les limitacions d’accés que la Llei imposa.

Finalment, també es preveuen els procediments per garantir l’adequat compliment de les formalitats tributàries que es generen amb l’activitat del joc del bingo i que la Llei inclou.

Consegüentment, el Govern, en la sessió del 5 de desembre del 2012, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article únic

S’aprova el Reglament del joc del bingo.

Disposició transitòria primera

Fins que el Govern no estableixi quin és l’òrgan competent en matèria de joc, aquesta competència l’assumeix el mateix Govern, que la delega en funció de cada cas particular a l’òrgan administratiu corresponent. En qualsevol cas, les competències en matèria d’impostos sobre el joc del bingo corresponen al ministeri encarregat de les finances.

Disposició transitòria segona

Les persones que els hi sigui d’aplicació l’article 18 del Reglament del joc del bingo, disposen d’un termini màxim de sis mesos a comptar des de la data de la seva entrada en vigor, per obtenir l’acreditació.

Disposició derogatòria

Queden derogats el Reglament del joc del bingo, del 31 de desembre del 1996; el Reglament de modificació del Reglament del joc del bingo, del 29 de gener del 1997; el Decret d’aprovació del Reglament de modificació del Reglament del joc del bingo, del 19 de desembre del 2001; el Decret pel qual es publica la modificació del joc del bingo de l’11 de febrer del 2004, i el Decret del 25 de març del 2009, de modificació del Reglament del joc del bingo.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Andorra la Vella, 5 de desembre del 2012

Antoni Martí Petit

Cap de Govern

Reglament

del joc del bingo

Capítol primer. Les empreses i les sales de joc del bingo

Article 1

Objecte

Aquest Reglament té per objecte desplegar la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001 i per la Llei 28/2012, de modificació de la Llei del joc bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001 (d’ara endavant, la Llei).

Article 2

Àmbit d’aplicació

Aquest Reglament s’aplica als punts següents:

  1. A les condicions per instal·lar i posar en funcionament l’activitat del joc del bingo i la seva explotació posterior, i els locals en què es desenvolupa.

  2. A les característiques que han de reunir les màquines, les instal·lacions i els equipaments afectes a la dita activitat.

  3. A les condicions i les limitacions que, en cada cas, són aplicables al personal per a l’exercici de l’activitat del joc del bingo i als jugadors que el practiquin, així com a les persones que en cada moment siguin presents on es faci l’activitat.

  4. A les formes procedimentals que s’han de tenir en compte en el desenvolupament del joc del bingo en les diverses modalitats.

  5. A la gestió de l’impost sobre el joc del bingo.

  6. Al procediment sancionador per infraccions a la legislació relativa al joc del bingo.

Capítol segon. Exercici de l’activitat del joc del bingo

Article 3

Condicions tècniques de les sales de joc del bingo

  1. La pràctica del joc del bingo només pot tenir lloc, exclusivament i necessàriament, a les sales autoritzades, on no es pot celebrar cap altre joc ni activitat, amb l’única excepció del joc del quinto i dels serveis complementaris de bar, cafeteria i restaurant per a la clientela.

  2. Les sales de joc del bingo han d’estar estructurades de forma que en el bingo tradicional les extraccions de boles, tant si es fan de manera física com si es fan per procediment informàtic, siguin visibles per tots els participants, bé directament, bé mitjançant la utilització de monitors, de manera que es garanteixi la simultaneïtat de la visió i la possibilitat de cantar els premis per als jugadors.

  3. Les sales de joc del bingo han de disposar d’un circuit tancat de televisió i d’un sistema acústic suficient per garantir la plena difusió de les jugades.

  4. Les instal·lacions de les sales de joc del bingo han de reunir totes les condicions i els requisits establerts amb caràcter general per la normativa que regula els locals de concurrència pública, així com les reglamentacions específiques en matèria de seguretat industrial que hi puguin ser aplicables.

  5. L’alçada lliure mínima del local ha de ser de 2,80 metres. No obstant això, s’admeten zones del local amb una alçada de 2,25 metres com a mínim sempre que no representin més del 50% de la superfície total de la sala de joc. Als lavabos, l’alçada no pot ser inferior a 2,10 metres.

  6. El local ha de respectar un volum mínim de 4 m3 per persona i un sistema de ventilació capaç d’extreure o renovar una quantitat d’aire de com a mínim 3 volums per hora, llevat de la zona destinada a fumadors, en què s’apliquen les disposicions previstes en la seva reglamentació específica.

  7. A les sales de joc del bingo hi ha d’haver un espai mínim d’1,5 metres quadrats per persona, al qual cal afegir la superfície destinada a serveis. Les sales de joc del bingo no poden admetre un nombre de visitants que excedeixi la capacitat màxima assenyalada en l’autorització.

  8. L’accés a les sales ha de ser sempre directe des del carrer.

  9. Les sales de joc del bingo han de tenir en un lloc visible l’autorització governativa corresponent i la capacitat màxima autoritzada.

  10. Si es vol implantar i explotar la modalitat de joc del bingo amb màquines de videobingo, l’espai on s’ubiquin les màquines ha de ser independent del lloc on es porta a terme el joc del bingo tradicional.

  11. Les màquines de videobingo que s’instal·len no es poden col·locar en llocs on dificultin o impedeixin l’evacuació, la circulació i la distribució dels assistents a la sala de joc, i han d’estar col·locades sobre suports propis. No es consideren suports propis els taulells del bar, les taules i altres objectes destinats a altres usos.

  12. Les màquines de videobingo en què puguin jugar dos o més jugadors de forma simultània es consideren tantes màquines com persones jugadores les puguin utilitzar simultàniament.

  13. El joc del bingo interconnectat mitjançant cartrons virtuals solament es pot practicar a les sales que disposin d’autorització específica per implantar aquesta modalitat de joc, i s’hi aplica el que disposa el capítol sisè d’aquest Reglament.

Article 4

Procediment de presentació, tramitació, resolució i notificació de les autoritzacions

  1. La sol·licitud d’autorització de les activitats d’una sala de joc del bingo i la sol·licitud de modificació de les condicions autoritzades inicialment per al desenvolupament de l’activitat, juntament amb la documentació prescrita legalment, s’han de presentar al Servei de Tràmits del Govern.

  2. La sol·licitud ha d’anar signada pel representant legal de la societat, d’acord amb l’article 4 de la Llei del joc del bingo, i s’hi ha d’adjuntar una certificació dels acords de la societat relatius a la decisió de sol·licitar l’autorització administrativa, com també la delegació de facultats a favor de la persona signatària de la sol·licitud, a més dels altres documents necessaris.

  3. Si la sol·licitud d’autorització és incompleta o defectuosa, s’insta la societat sol·licitant, per mitjà del seu representant legal, que en un termini màxim de deu dies esmeni els defectes observats.

  4. Amb caràcter preceptiu, el sol·licitant ha de presentar, ultra els requisits necessaris per a l’obertura d’un local de concurrència pública, la documentació que estableix l’article 5 de la Llei i els informes oportuns sobre l’homologació o la certificació, segons el que en cada cas correspongui, del material i de les instal·lacions que s’han d’emprar en el joc del bingo, en especial sobre les boles, les màquines d’extracció de les boles i el programa informàtic, i si escau, telemàtic i les seves interconnexions, que s’han d’utilitzar en la pràctica del joc.

  5. Les empreses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR