Decret legislatiu del 5-12-2012 de publicació del text refós de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001, i per la Llei 28/2012, del 18 d’octubre.

Decret legislatiu de publicació del text refós de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001, i per la Llei 28/2012, del 18 d’octubre

Vist l’article 59 de la Constitució andorrana, que estableix que, mitjançant llei, el Consell General pot delegar l’exercici de la funció legislativa al Govern.

Vista la disposició final segona de la Llei 28/2012, del 18 d’octubre, de modificació de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001, que estableix una delegació legislativa a favor del Govern perquè en el termini màxim de seixanta dies a partir de la data d’entrada en vigor de la Llei publiqui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, mitjançant el decret corresponent, el text refós de l’articulat de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001, incloses totes les modificacions i addicions aportades mitjançant aquesta Llei.

A proposta del ministre d’Economia i Territori, el Govern, en la sessió del 5 de desembre del 2012, ha aprovat el Decret següent:

Article únic

S’ordena la publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra del text refós de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001, i per la Llei 28/2012, del 18 d’octubre.

Disposició final

Aquest Decret entra en vigor el mateix dia de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Andorra la Vella, 5 de desembre del 2012

Antoni Martí Petit

Cap de Govern

Text refós de la Llei del joc del bingo, del 28 de novembre de 1996, modificada per la Llei del 15 de novembre del 2001, i per la Llei 28/2012, del 18 d’octubre

Títol I. Disposicions generals

Article 1

Àmbit de la Llei

Aquesta Llei té per objecte regular el joc del bingo dins del territori andorrà. Queden incloses, per tant, en l’àmbit d’aquesta Llei:

- Les empreses dedicades a la gestió i l’explotació del joc del bingo.

- Els locals on es practica el joc del bingo.

- Les persones que gestionen, exploten -fins i tot el personal auxiliar- o practiquen el joc del bingo, així com qualsevol altra persona present al local on es practica el joc.

Article 2

Definició i règim legal

  1. Aquesta Llei regula les modalitats del joc de bingo següents:

    1. El bingo tradicional. És una loteria jugada sobre un màxim de 90 números, de l’1 al 90, en què els jugadors tenen com a unitat de joc cartrons o targetes. El joc té lloc en un establiment autoritzat, anomenat sala, mitjançant cartrons físics i/o virtuals, que es lliuren als jugadors ja sigui de forma presencial en el primer supòsit, ja sigui per un ordinador auxiliar en el segon.

    2. El bingo interconnectat. És una modalitat del joc del bingo tradicional que es fa mitjançant cartrons físics i/o virtuals, en què la partida de joc té lloc de manera coordinada en dos o més establiments autoritzats, i en què la màquina d’un dels establiments actua com a operadora emissora, i la resta, com a receptores de la informació.

    3. El joc amb màquina o videobingo. És un joc individual en què els jugadors juguen amb una màquina mitjançant l’adquisició d’un o més cartrons electrònics, integrats per números o representacions gràfiques, i en què resulten guanyadors els que formen les combinacions prèviament establertes. En el joc amb videobingo cada màquina genera combinacions de caràcter electrònic i aleatori per a cada partida que s’hi juga. La màquina de videobingo està connectada a un servidor principal que registra les combinacions produïdes en cada jugada de cada una de les màquines connectades, o que genera de manera aleatòria i electrònica combinacions de boles per a cada una de les màquines del mateix establiment o sala, o, alternativament, entre les màquines de diversos establiments i un únic servidor generador aleatori de boles. El videobingo sols es pot practicar en sales autoritzades a practicar el joc del bingo tradicional. El nombre màxim de màquines permeses en una sala es fixa a raó d’una màquina per cada cinc llocs que es destinin de manera efectiva al joc del bingo tradicional a l’establiment o la sala on estiguin instal·lades.

  2. L’activitat del joc del bingo mitjançant cartrons físics només es pot practicar amb els cartrons oficials expedits pel Govern.

  3. L’autorització, l’organització i la pràctica del joc del bingo es regulen per les disposicions contingudes en aquesta Llei i per les disposicions de caràcter general o reglamentari que resultin aplicables.

Article 3

Reglamentació del joc del bingo

Correspon al Govern regular les normes de funcionament del joc del bingo, les regles corresponents a la seva pràctica i control, i els premis que s’han d’atorgar, els quals han de consistir en una quantitat en euros, distribuïda entre els jugadors, d’acord amb els criteris següents:

  1. En la modalitat de bingo tradicional, una quantitat equivalent, com a mínim, al 70% del valor dels cartrons venuts per l’empresa explotadora de la sala de bingo.

  2. Els premis en la modalitat de bingo tradicional interconnectat no poden ser inferiors al 70% del valor recaptat en la partida de joc, en el conjunt de sales interconnectades.

  3. En el videobingo, ja sigui interconnectat o no, el percentatge destinat a premis en el conjunt de les partides celebrades en cada trimestre natural per un mateix titular autoritzat no pot ser inferior al 80% de les quantitats jugades. El Govern ha de regular el procediment de joc i les quantitats mínimes que s’han d’abonar en la consecució de les combinacions guanyadores. En tot cas, l’autoritat competent en matèria de joc ha d’estar informada en tot moment de la distribució dels premis corresponents a les combinacions guanyadores.

Títol II. De les empreses i les sales de joc del bingo

Article 4

Requisits que han de complir les empreses

El Govern atorga l’autorització per a l’exercici de les activitats pròpies d’una sala de joc del bingo a aquelles societats que reuneixin els requisits següents:

  1. Que hagin estat constituïdes en forma jurídica de societat anònima, d’acord amb la legislació vigent a Andorra.

  2. Que l’objecte social el constitueixi únicament l’explotació d’una sala de joc del bingo.

  3. Que estableixin als seus estatuts socials:

Que el capital social és, com a mínim, de sis-cents un mil dotze euros amb deu cèntims, totalment subscrit i desembossat, mitjançant aportacions dineràries.

Que el patrimoni net de la societat no pot ésser, en cap cas i sota cap concepte, i això durant tota la seva existència, inferior al capital mínim indicat abans. Si les pèrdues socials minoren el patrimoni net de la societat fins a una quantitat inferior a la indicada com a capital social mínim, la societat ha d’augmentar convenientment i immediatament el seu capital en la suma necessària per tal que el seu patrimoni net no sigui mai inferior a sis-cents un mil dotze euros amb deu cèntims.

Que les accions representatives del capital social tenen el caràcter de nominatives, obligatòriament registrades al servei corresponent del Govern, al Llibre d’accions nominatives de societats explotadores de sales de joc del bingo, en què s’ha d’anotar qualsevol transmissió o la constitució de qualsevol dret sobre aquestes accions per part d’un tercer, que, en tots els casos, han de ser prèviament acceptades pel Govern.

Que el president del consell d’administració, i també, si és el cas, l’administrador únic o els administradors indistints de la societat, han d’ésser de nacionalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR