Llei 4/2013, del 18 d’abril, de creació del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andorra.

Llei 4/2013, del 18 d’abril, de creació del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andorra

Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 18 d’abril del 2013 ha aprovat la següent:

llei de creació del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andorra

Exposició de motius

La professió de fisioterapeuta respon a determinades necessitats socials d’interès públic a les quals dóna solució amb actuacions específiques. El reconeixement universitari i formatiu d’aquesta professió és fruit del disseny curricular de les formacions per a la titulació universitària específica per poder-la exercir.

Un dels objectius de l’organització col·legial de la fisioteràpia és la regulació i l’ordenació de l’exercici de l’activitat professional relacionada amb la salut de les persones, i també la salvaguarda i l’observança dels seus principis ètics, deontològics i jurídics. Amb aquest objectiu, disposa de competències per elaborar i vigilar el compliment de la professió, amb subjecció a les lleis, i vetlla per la protecció de la salut de les persones i el respecte dels principis ètics i deontològics.

De conformitat amb el que estableix l’article 15 de la Llei 6/2008, del 15 de maig, d’exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals, que regula l’extensió de l’organització col·legial mitjançant la llei a les professions que n’estan mancades, es considera oportuna i necessària la creació del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes per integrar tots els professionals que, amb la titulació universitària específica, exerceixin les funcions que els són pròpies.

Article 1

Es crea el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andorra, entitat amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per obrar i fer complir les seves finalitats.

Article 2

L’objecte de l’organització col·legial de la fisioteràpia és la regulació i l’ordenació de l’exercici de l’activitat professional relacionada amb la salut física de les persones, i també la salvaguarda i l’observança dels seus principis ètics, deontològics i jurídics.

Article 3

L’àmbit territorial del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes és el Principat d’Andorra.

Article 4

El Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andorra agrupa els titulats universitaris en fisioteràpia, amb una titulació degudament reconeguda al Principat d’Andorra. La integració s’ha de fer d’acord amb el que disposen les normes reguladores dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR