Ordinació de preus públics del Comú d’Encamp de data 18-12-2013.

Ordinació de preus públics

Vists els articles 5 i 9 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns del 4 novembre de 1993.

Vist l’establert a la Llei 10/2003 del 27 de juny de les finances comunals;

El Comú d’Encamp en la sessió del Consell de Comú celebrada el dia 18 de desembre de 2013 ha aprovat la següent:

Ordinació

de preus públics

Índex

Títol I. Disposicions generals

Títol II. Preus públics per a la utilització privativa o aprofitament especial degudament autoritzat del subsòl, sòl o vol d’un bé de domini públic

Títol III. Preus públics per a la prestació de serveis

Títol IV. Preus públics per a la prestació de serveis administratius

Títol V. Recaptació en període voluntari i de constrenyiment

Títol VI. Règim d’infraccions i sancions

Títol I. Disposicions Generals

Article 1

Definició

Són preus públics les contraprestacions exigides pel Comú per la realització de serveis o activitats en què concorrin alguna de les circumstàncies següents:

  1. Que es tracti de la utilització d’un bé de domini públic.

  2. Que la persona interessada sol·liciti el servei o la prestació de forma voluntària.

  3. Que el servei pugui ser prestat pel sector privat amb lliure concurrència

Article 2

Obligats al pagament

  1. Els obligats al pagament dels preus públics comunals són les persones físiques o jurídiques que es beneficien de la utilització privativa o aprofitament especial del subsòl, sòl o vol d’un bé de domini públic comunal; o per la prestació de serveis administratius.

  2. També tenen la mateixa consideració, les societats civils, herències jacents, comunitats de béns i totes les entitats o patrimonis autònoms que malgrat no tenir personalitat jurídica constitueixen una unitat econòmica separada.

Article 3

Aplicació i gestió

  1. El Comú estableix i modifica mitjançant ordinació els preus públics dels serveis que ofereix.

  2. El Comú gestiona directament el cobrament dels preus públics.

  3. Els deutes derivats dels preus públics poden ser exigits per la via administrativa i, en conseqüència, per via de constrenyiment, segons el procediment establert a l’Ordinació tributària comunal.

  4. El pagament és exigible des de l’inici de la prestació del servei o del lliurament de l’autorització. Tanmateix es poden exigir pagaments anticipats o dipòsits previs a la realització dels serveis. En aquest cas, si el servei no s’arriba a prestar per motius no imputables al sol·licitant, el Comú ha de retornar l’import juntament amb els interessos corresponents.

  5. El Comú pot demanar i exigir de les persones obligades al pagament dels preus públics, les declaracions o aportacions d’informació que consideri necessàries per a determinar les dades o elements referents als serveis que calguin per a l’aplicació de les tarifes.

  6. El Comú pot suspendre, salvat que existeixin normes específiques que ho prohibeixin, la prestació del servei quan les persones obligades al pagament incompleixin l’obligació d’aportar declaracions o les dades sol·licitades, quan obstaculitzin les comprovacions o quan no satisfacin les quotes vençudes, sense perjudici d’exigir els pagaments i interessos de demora acreditats.

Article 4

Import

  1. L’import dels preus públics es determina de tal manera que cobreixi, com a mínim, el cost del servei que es presta i tenint en compte el preu de mercat que correspongui per l’aprofitament d’aquest servei per part de la persona sol·licitant.

  2. Tanmateix, quan per raons de política social ho aconselli i es justifiqui, es podran establir preus públics per sota del cost dels serveis prestats.

  3. Les propostes per a l’establiment o modificació dels imports dels preus públics que s’exigeixin han d’anar acompanyades d’una memòria que en motivi i justifiqui la quantia.

Article 5

Formes de pagament

Com a norma general, el pagament dels preus públics es farà efectiu a les oficines del Comú. Els preus públics de tracte successiu seran facturats mitjançant càrrec domiciliat al compte de l’entitat bancària legalment establerta al Principat que designi l’obligat al pagament o bé per ingrés efectiu a les oficines del Comú.

Article 6

Responsabilitats

Les accions i les omissions, tant intencionades com culposes, que ocasionen, directament o indirectament, perjudici econòmic a les finances del Comú d’Encamp determinen l’exigència de responsabilitat civil, penal i administrativa segons els casos.

Títol II. Preus públics per a la utilització privativa o aprofitament especial del subsòl, sòl o vol d’un bé de domini públic comunal

Capítol I. Ocupació del referit domini públic mitjançant rètols

Article 7

Rètols

  1. Constitueix el fet generador l’autorització per a la instal·lació a la parròquia d’Encamp de rètols anunciants, a aquelles persones físiques o jurídiques titulars d’una autorització de radicació d’activitats comercials, empresarials o professionals, al terme de la parròquia d’Encamp.

  2. L’import d’aquest preu públic queda fixat de la manera següent:

    Descripció tarifesCost anyal

    Rètol indicador 1 cara16,20 €

    Rètol indicador 2 cares26,60 €

    Rètol publicitarimínim superfície 1 m2 màxim superfície 30 m2Fins 2 m214,70 €/m2

    De 2 a 10 m218,50 €/m2

    De 10 m2 a 30m224,60 €/m2

    En el moment de sol·licitar l’autorització s’ha de satisfer el preu de 23,50 €.

  3. El pagament de l’import pel rètol és anyal i merita el primer dia de l’any natural, o bé el dia de la demanda d’autorització per la seva col·locació.

    En cas que l’autorització es lliuri després del dia 1 de gener, el preu públic merita a la data d’inici de l’activitat. En aquest cas, el preu es calcula proporcionalment al nombre de trimestres naturals que restin per finalitzar l’any, incloent el de la data en què s’ha lliurat l’autorització d’instal·lació.

    El pagament de la quota resultant s’efectua directament a les oficines del Comú d’Encamp, en els casos de primeres autoritzacions, i per càrrec domiciliat al compte que el beneficiari designi en una entitat bancària legalment autoritzada a Andorra, pel que fa a les liquidacions anyals successives.

    Capítol II. Ocupació del referit domini públic mitjançant la instal·lació de tanques d’obres, instal·lació temporal de grues i/o maquinària

Article 8

Tanques d’obra, instal·lació temporal de grues i/o maquinària

  1. Constitueix el fet generador l’autorització d’ocupació de la via pública per a la col·locació de tanques d’obra, instal·lació temporal de grues i/o maquinària.

  2. L’import d’aquest preu públic queda fixat de la manera següent:

    Descripció tarifesPreu Euros

    Ocupació per material d’obra (1r any)0,55 € / m2 / dia

    Tanca d’obra0,55 € / ml / dia

    Ocupació per material d’obra (>1 any)1,40 € / m2 / dia

    Grua fixa d’obra2,10 € / dia (1)

    Grua fixa magatzem0,65 € / dia

    Tanques mòbils5,50 € / tanca / dia

    Grues mòbils / camions23,10 € / dia

    Regulació circulació28,90 € / agent / hora

    Grues mòbils i camions càrrega i descàrrega23,10 € /dia

    (1) També s’hi afegeix el cost d’ocupació de la via pública.

  3. El preu públic per a l’autorització d’emplaçament de tanques d’obra, instal·lació temporal de grues i/o maquinària merita el dia de l’autorització, i el pagament de l’import es realitza en el moment del lliurament de l’autorització.

    Capítol III. Ocupació del referit domini públic mitjançant la instal·lació de piquets

Article 9

Piquets

  1. Constitueix el fet generador l’autorització d’instal·lació de piquets a la voravia.

  2. L’import d’aquest preu públic queda fixat de la manera següent:

    Descripció tarifesPreu Euros

    Subministrament de piquet182,70 € / piquet

    En cas que un particular en vulgui instal·lar, serà necessària l’autorització comunal.

    S’autoritzaran únicament piquets homologats pel Comú, que en supervisarà la col·locació.

    Si la col·locació es realitzada pel Comú, l’hora de treball dels operaris dels Serveis Comunals és de 29,40 € oficial i 24,30 € operari i s’hauran de satisfer les despeses corresponents als materials emprats.

  3. El preu públic per a l’autorització d’instal·lació de piquets merita el dia de l’autorització, i el pagament de l’import es realitza en el moment del lliurament de l’autorització en el cas de subministrament de piquets, o al lliurament de la factura en cas que la col·locació l’efectuïn els operaris dels Serveis Comunals.

    Capítol IV. Ocupació del referit domini públic per la realització de rases

Article 10

Rases

  1. Constitueix el fet generador l’autorització de demanda de rasa en terreny de domini públic comunal.

  2. A l’inici de l’execució d’una obra d’excavació és obligatori senyalitzar degudament la zona de treballs i mantenir la senyalització en bon estat en el transcurs de la durada de la construcció, segons les disposicions en aquesta matèria.

  3. L’import d’aquest preu públic queda fixat de la manera següent:

    Les rases s’abonaran per metre quadrat i dia de treball, segons la fórmula següent:

    Import a abonar = m2 de rasa *18 € / m2 + número de dies de treball *15,55 € / dia.

    El mínim a abonar són 86,10 €.

  4. El preu públic per la realització d’una rasa merita el dia de l’autorització, i el pagament de l’import es realitza en el moment del lliurament de l’autorització.

    Capítol V. Dipòsit comunal de vehicles

Article 11

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR