Recomanació 3/23 de la Junta Electoral del dia 1-3-2023.

Fecha de publicación03 Marzo 2023
Fecha01 Marzo 2023
Número de Gaceta32
SecciónAltres organismes oficials
JE20230302_11_19_15

Recomanació 3/23

Recomanació 3/23 de la Junta Electoral del dia 1-3-2023.

A Casa de la Vall, el dia 1 del mes de març de l' any 2023.

Reunida la Junta Electoral, a la Seu del Consell General en data d' avui sota la presidència de l' Hble. Sra. Alexandra Terés Erich, i amb l' assistència dels membres següents: Hble. Sr. Xavier Colom Pich, vicepresident, Hble. Sra. Stéphanie Garcia Garcia, Sra. Laura López Ambatlle, Sra. Joana Ma'as Pérez i Sra. Meritxell Verdú Marquilló, i actuant com a secretari el Sr. Josep Hinojosa Besolí, secretari general del Consell General.

Atès que la Junta Electoral és competent per a resoldre la consulta en mèrits de les disposicions de l' article 29.1 b) de la Llei 44/2022, del 12 de desembre, de text consolidat qualificada del règim electoral i del referèndum.

Actua com a ponent l' Hble. Sra. Stéphanie Garcia Garcia, la qual expressa el parer de la Junta Electoral.

Antecedents

1.-En data 27 de febrer del 2023 ha tingut entrada en aquesta Junta Electoral una consulta plantejada per la Sra. Noemi Amador Perez, Vice-presidenta del Partit d' Andorra Endavant, relativa a diferents qüestions en relació a la tria dels interventors electorals, la qual es transcriu a continuació:

' Qüestions: Tria dels interventors

" Un interventor pot ser familiar d' un candidat?

" L' administrador pot ser interventor?

" Quants interventors i suplents s' han de presentar per cada mesa electoral? Ens podeu concretar el nombre exacte d' interventors i suplents per candidatura en el cas de tenir dues o mes meses electorals en una mateixa sala?

" Un interventor ha d' actuar únicament a la parròquia on esta censat o pot ser interventor d' una parròquia on no hi està censat?

" Una persona en situació de baixa laboral pot ser interventor?

" Un interventor pot ser una persona legalment resident a Andorra i de nacionalitat altra que l' Andorrana?' .

Criteri de la Junta Electoral

Es donarà resposta a cadascuna de les qüestions plantejades.

1. Un interventor pot ser familiar d' un candidat?

La Llei 44/2022, del 12 de desembre, de text consolidat qualificada del règim electoral i del referèndum no estableix cap impediment en aquest sentit.

2. L' administrador pot ser interventor?

La Llei 43/2022, del 12 de desembre, de text consolidat qualificada de partits polítics i finançament electoral preveu el següent:

Article 40. Administrador electoral de la candidatura

1. Tota candidatura ha de tenir un administrador electoral responsable dels seus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR