Aute del Tribunal Constitucional del 3-2-2014 relatiu al recurs d’empara 2013-43-RE.

Causa 2013-43-RE

(Cañete Sànchez c/ Principat d’Andorra)

Número de registre 565-2013. Recurs d’empara

Aute del 3 de febrer del 2014

En nom del Poble Andorrà;

El Tribunal Constitucional;

Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 14 de novembre del 2013, per la representació processal de la Sra. Matilde Cañete Sànchez, mitjançant el qual interposa un recurs d’empara contra els autes del 18 de setembre del 2013 i del 29 d’octubre del mateix any, dictats pel Tribunal Unipersonal adscrit a la Secció Penal núm. 5, per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, del dret a obtenir una resolució fonamentada en Dret i del dret a un procés degut substanciat per un tribunal imparcial predeterminat per la llei, reconeguts a l’article 10 de la Constitució i atès que demana al Tribunal Constitucional que declari la vulneració dels drets esmentats i que declari la nul·litat de les resolucions objecte de recurs “retornant la present causa a la batlle instructora que s’ha abstingut amb la finalitat que realitzi una nova resolució que no vulneri els drets fonamentals de constant referència, resolució que haurà d’especificar el motiu (jurídic i fàctic) de la seva abstenció”;

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;

Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 18 de desembre del 2013;

Escoltat l’informe de la magistrada ponent, Sra. Laurence Burgorgue-Larsen;

Antecedents

Primer

El 12 d’octubre del 2012, la Sra. Matilde Cañete Sànchez va interposar una querella criminal contra el Sr. Jaume Comabella Castells, el Sr. Van Der Wal i contra persona o persones desconegudes com a presumptes autors responsables dels delictes d’estafa qualificada, frustració de procediments executius de cobrament, fallida delictiva i receptació de delictes, juntament amb la societat Inter Auto, SA, aquesta darrera en concepte de responsable civil solidari.

Segon

Com que no s’havia pres cap mesura personal contra els querellats, el 17 de setembre del 2013, aquesta part va presentar un escrit en què demanava, entre altres mesures, la presó provisional dels querellats i l’agilització del procediment, ja que continuava patint els perjudicis causats per la presumpta estafa.

Tercer

El 18 de setembre del 2013, la batlle instructora de la causa va dictar un aute mitjançant el qual acordava abstenir-se de la seva tramitació, d’acord amb les disposicions de l’article 73 de la Llei qualificada de la Justícia.

Quart

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR