Decret 178/2023, del 26-4-2023, de noves mesures excepcionals per l' evolució de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Fecha de publicación26 Abril 2023
Fecha26 Abril 2023
Número de Gaceta55
SecciónGovern
GD20230426_12_31_10

Decret 178/2023, del 26 d' abril del 2023

Decret 178/2023, del 26-4-2023, de noves mesures excepcionals per l' evolució de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Exposició de motius

Les dades epidemiològiques i sanitàries mostren una evolució favorable de la infecció per SARS-CoV-2. Aquest fet, juntament amb l' elevat grau d' immunitat de la població al virus, fa possible flexibilitzar les mesures preventives que s' aplicaven fins ara, especialment les que fan referència a l' ús de la mascareta.

Així, es deixa sense efecte l' obligatorietat de l' ús de la mascareta per al personal i els usuaris dels consultoris mèdics i dels centres d' atenció primària. Així mateix, es deixa sense efecte l' obligatorietat de l' ús de la mascareta per part del personal de les residències assistides sociosanitàries, de les llars residencials per a persones amb discapacitat, dels centres de dia sociosanitaris, de les cases pairals i dels casals d' avis, i per als visitants a persones ingressades en aquests centres. També es deixa sense efecte l' obligatorietat de l' ús de la mascareta per a persones amb infecció per SARS-CoV-2.

No obstant això, es recomana el seguiment de les mesures de prevenció bàsiques, com l' ús de la mascareta en cas de presentar símptomes respiratoris, especialment en espais interiors; en persones que són especialment vulnerables a la infecció per SARS-CoV-2, ja sigui per edat, perquè presenten factors de risc o perquè no estan immunitzades; i també en persones en contacte amb persones vulnerables. Així mateix, es recomana mantenir una higiene de mans freqüent, netejar i desinfectar els espais, els equipaments i els materials de manera freqüent. En els espais interiors, s' ha de garantir la renovació de l' aire de manera periòdica mitjançant ventilació natural o forçada.

La intervenció del Govern s' empara en les disposicions de la Llei general de sanitat, del 20 de març de 1989, i de la Llei 31/2021, del 22 de novembre, de text consolidat qualificada de seguretat pública.

Amb aquest Decret es deroguen les mesures contingudes al Decret 59/2023, de l' 1-2-2023, de noves mesures excepcionals per l' evolució de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, prorrogades fins avui pels diferents decrets de pròrroga.

Aquest Decret entra en vigor el dia 27 d' abril del 2023 i serà vigent fins al 10 de maig del 2023, tot i que es pot prorrogar o modificar en funció de l' evolució de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR