Ordinació del pressupost per a l’exercici 2014, del 18-12-2013.

Ordinació del pressupost 2014

Vista la Llei general de les finances públiques, de data 19.12.96 i la Llei 10/2003, del 27 de juny, de les Finances Comunals, i les seves modificacions posteriors, la Llei 14/2007 del 20 de setembre, de modificació de la Llei 10/2003 de les Finances Comunals i la Llei 32/2012, del 22 de novembre, de modificació de la Llei 10/2003, del 27 de juny, de les finances comunals.

El Comú d’Encamp, en la sessió del Consell de Comú celebrada el dia 18 de desembre del 2013, ha aprovat el pressupost econòmic per a l’exercici 2014 i el text articulat que l’acompanya:

Capítol primer. Els crèdits i les seves modificacions

Article 1

Àmbit del pressupost comunal

El pressupost comunal es compon del pressupost de l’Administració comunal i de les previsions dels programes d’actuació de les societats públiques participades per l’Administració comunal, que s’son:

• FUNICAMP, SAU

• SERCENSA

• GASOPAS, S.A

En el pressupost del Comú d’Encamp per a l’any 2014 s’integren els estats de despeses i d’ingressos corresponents a l’exercici 2014 i la memòria general, on s’analitzen les dades del pressupost, així com les principals diferències respecte al pressupost de l’exercici anterior.

Article 2

Estat d’ingressos i despeses. Els crèdits inicials i llur finançament

En l’estat de despeses del Comú d’Encamp es concedeixen crèdits per fer front a les despeses ordinàries per un import total de 25.355.886,40 euros, dins les quals hi ha crèdits de despeses corrents per un import de 18.638.037,78 euros, i crèdits per despeses de capital per un import de 6.334.830,45 euros, les quals inclouen un superàvit de 383.018,17 euros, en concret en el capítol de passius financers de despesa en previsió d’una possible cancel·lació anticipada d’endeutament.

A més, no es preveu la incorporació de despeses d’inversió plurianuals.

El pressupost de despeses del Comú d’Encamp es finança:

  1. Amb els drets econòmics que es preveuen liquidar durant l’exercici, especificats en l’estat d’ingressos ordinaris, estimats en un total de 25.355.886,40 euros, dins els quals hi ha previsions d’ingressos corrents per un import de 17.652.027,33 euros i per ingressos de capital per un import de 7.703.859,07 euros.

  2. Amb l’import de les operacions d’endeutament que s’assenyalen a l’article 17 d’aquesta Ordinació.

  3. Amb els romanents de l’exercici 2013.

Article 3

Estructura pressupostària

Els estats d’ingressos i de despeses s’ajusten a la classificació econòmica definida en l’article 18 de la Llei general de finances públiques.

L’estat d’ingressos s’estructura en el grup d’impostos directes, impostos indirectes, taxes i d’altres ingressos, ingressos patrimonials, alienació d’inversions reals, actius financers i passius financers.

L’estat de despeses es presenta amb sengles classificacions administrativa, econòmica i funcional.

• La classificació administrativa agrupa els crèdits segons els diferents òrgans encarregats de la gestió de la despesa.

• La classificació econòmica atén la naturalesa de les despeses dins de la classificació administrativa, diferenciades en despeses corrents, despeses de capital i variació d’actius i passius financers. Les despeses corrents comprenen les de personal, consum de béns corrents i de serveis, interessos i d’altres costos financers, i transferències corrents, les despeses de capital són les inversions reals adreçades a la creació de nou capital físic o la seva renovació i les transferències de capital per tal que les inversions reals siguin realitzades per tercers, les variacions d’actius financers i les variacions de passius financers reflecteixen les variacions de les operacions financeres. Els crèdits s’ordenen per capítols, articles,conceptes i subconceptes, sense perjudici del que estableix la classificació funcional.

• La classificació funcional pren en consideració la finalitat de les despeses i agrupa les àrees d’actuació. Els crèdits s’ordenen en grups, en funcions, en subfuncions, en programes i en projectes. Respon a un sistema d’objectius que serveix de marc a la gestió pressupostària i permet conèixer-ne l’acompliment.

Article 4

Vinculació jurídica dels crèdits pressupostaris

Els crèdits especificats en l’estat de despeses tenen un abast limitatiu i vinculant a nivell concepte econòmic dins de cadascun dels departaments, que integren la l’organització comunal.

Amb l’excepció dels conceptes econòmics següents, que es vinculen amb tots els departaments i equivalen a la totalitat de la dotació pressupostària de pressupost general:

  1. 100 “ Retribucions bàsiques”

  2. 110 “ Remuneracions personal funcionari”

  3. 120 “ Remuneració personal agents administració permanents”

  4. 130 “ Remuneració personal agents administració eventuals”

  5. 140 “ Remuneració personal de relació especial”

  6. 160 “ Quotes de la seguretat social”

  7. 161 “ Pensions per jubilacions”

  8. 163 ” Despeses socials del personal”

  9. 216 “ Equipaments informàtics”

  10. 200 “ Terrenys i béns naturals

  11. 202 “ Edificis i altres construccions”

  12. 222 “ Comunicacions”

  13. 224 “ Primes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR