Decret 196/2023, del 3-5-2023, d' aprovació del Reglament de la Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu (CNRPE).

Fecha de publicación10 Mayo 2023
Fecha03 Mayo 2023
Número de Gaceta60
SecciónGovern
GR20230504_11_52_00

Decret 196/2023, del 3 de maig del 2023

Decret 196/2023, del 3-5-2023, d' aprovació del Reglament de la Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu (CNRPE).

Exposició de motius

El Govern, amb la voluntat d' endreçar l' exercici professional dins de l' àmbit esportiu i de possibilitar que els professionals d' aquest sector puguin desenvolupar la seva activitat fins al màxim de les seves capacitats al Principat, va promoure, en el marc de la Llei 37/2018, del 20 de desembre, de l' esport del Principat d' Andorra, el marc general de titulacions esportives.

La Llei 7/2023, del 19 de gener, de text consolidat de creació del Marc andorrà de qualificacions (MAQ) preveu, en l' article 6, que el MAQ pot tenir associats marcs sectorials que corresponguin als diferents sectors professionals i econòmics de manera que requereixin un submarc propi.

La Llei 37/2018, del 20 de desembre, de l' esport del Principat d' Andorra disposa que el Govern, mitjançant els òrgans competents en educació i esports, ha d' establir la formació i la titulació necessàries per exercir les funcions establertes amb la concreció del marc general de titulacions esportives.

Aquesta Llei i la seva modificació subsegüent, a través de la disposició final segona de la Llei 27/2022, del 14 de juliol, de creació del sistema de validació dels aprenentatges basats en l' experiència, creen en l' article 62.4 la Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu i la defineixen com un òrgan col·legiat en què participen els òrgans competents en matèria d' educació i d' esport i l' Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya com a membres permanents. La Llei estableix també la necessitat de desenvolupar-ne reglamentàriament el funcionament i la composició.

Consegüentment, a proposta de la ministra de Cultura i Esports i de la ministra d' Educació i Ensenyament Superior en funcions, el Govern, en la sessió del 3 de maig del 2023, aprova aquest Decret amb el contingut que segueix.

Article únic

S' aprova el Decret d' aprovació del Reglament de la Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu (CNRPE), que entrarà en vigor l' endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra.

Reglament de la Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu (CNRPE)

Article 1. Objecte

Aquest Reglament regula les funcions i les competències de la Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu (CNRPE), a l' empara de l' article 62.4 de la Llei 37/2018, del 20 desembre, de l' esport del Principat d' Andorra, així com la composició, el nomenament, l' organització i les funcions dels seus membres.

Article 2. Funcions i competències

1. La Comissió Nacional de Reconeixement Professional Esportiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR